Taastrup FC fastholder fodboldlysten

0
1472
Taastrup under kamp mod BSF.

Taastrup FC har ingen problemer med at samle spillere til seniorholdet. Tværtimod. Et stærkt sammenhold, god stemning og nul hieraki er i følge træner Morten Albrechtsen forklaringen på den store opbakning til holdet

Af Solveig Valbjørn

I dag spiller godt 63.000 piger og kvinder fodbold i DBU’s foreninger, men efter flere års fald i medlemstallet, offentliggjorde fodboldforbundet i september måned en ny kommission der fremadrettet skal arbejde med at udvikle pige- og kvindefodbold i Danmark. Kommissionens leder hedder Helle Thorning-Schmidt, mens tidligere Venstre-minister Lykke Friis, Kvinfo-direktør Nina Groes og Hummel-ejer Christian Stadil er blandt de andre medlemmer.

Rigtig mange piger stopper med at spille fodbold, når de kommer op i teenagealderen. Men dette er ikke tilfældet i Taastrup FC, hvor første seniorholdet i dag tæller flest årgang 1998, 1997, 1996 og så et par enkelte der er ældre. Holdets træner, Morten Albrechtsen, har et bud på hvorfor så mange er fortsat på holdet:

“Det er helt klar sammenholdet på holdet der gør, at så mange er blevet ved med at komme. Klubben har samlet et dygtigt hold, men det er også et homogent hold, og der findes derfor ikke det naturlige hierarki, hvor de ældre er hårde over for de yngre. Alle snakker med alle og der er ingen grupperinger, så derfor er stemningen er generelt bare rigtig god.”

Sammenholdet gør en forskel

Størstedelen af pigerne har spillet sammen siden de var helt små og startede til fodbold i selvsamme klub. Da spillerne blev U18, og flere hold i Taastrups omegn, såsom Vallensbæk og Smørum, gik i opløsning, valgte mange spillere at skifte til Taastrup. 97’erne blev rykket op et år for tidligt, og her formåede Taastrup at holde på stort set dem alle i den svære overgang fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Da vi spørger holdets anfører, Maria Dreves, hvad grunden til det gode sammenhold er, svarer hun uden tvivl:

“Vi laver mange ting sammen uden for banen, og på den måde bliver det også sjovere at tage til træning. Vi tager for eksempel ud og spiser sammen, og vi fester også tit sammen. Desuden er vi rigtig gode til at spørge alle på holdet om de vil med, hvis der er et eller andet arrangement,” fortæller hun.

Det unge hold tabte deres sidste turneringskamp 4-2 til Greve Fodbold, og er derfor rykket fra Kvindeserie Øst ned i Sjællandsserien. På holdets egen facebook side, erkender de, at de ikke har været effektive nok i første halvsæson, og derfor må en tur ned i Sjællandsserien, og vise, at de hører til i Kvindeserie Øst. I forhold til de sportslige ambitioner, tror Martin Albrechtsen på, at holdets sammenhold også her vil gøre en forskel:

“De hjælper hinanden når det går godt – men især også når det går dårligt. Selvfølgelig spiller vi altid for at vinde, men det skal altså også være sjovt at spille fodbold. Og det er her vi som trænere skal sørge for at det både er seriøst og sjovt at komme til træning, så udbyttet bliver større.”

14203178_1828883590664648_3969814470297662378_n

Anfører Maria Dreves har et bud på, hvad man kan gøre for at sikre at flere piger fortsætter med at spille fodbold både når de kommer i teenagealderen, men også ved skiftet til seniorfodbold:

“Man skal helt klart gøre sådan, at det er sjovt for alle at komme til træning og kamp. Hvis spillerne på holdet er af forskellige niveauer, skal man sørge for, at der også er plads til dem der er mindre gode.”

Hun fortæller videre, at det også ofte er spillerne selv der kan gøre en forskel:

“Vi er for eksempel selv meget gode til at skrive en besked, hvis en person ikke har været til træning i et stykke tid, og hvis der i en periode har været et sløjt fremmøde til træning, så skriver man lige inde på gruppen, ‘Hey piger, tag jer lige sammen, vi er sammen om det her som et hold’. Det vigtigste er dog, at sørge for at alle hele tiden er med. Det tror jeg gør en kæmpe forskel,” fortæller Maria.