Ambitionerne fylder i Frederiksberg Boldklub

0
1559

Frederiksberg Boldklub rykkede i sommer op i kvindernes 1. division, hvor holdet stadig mangler to kampe. Det har været en fantastisk udfordring for holdet beretter træner Bjørn Rasmussen, som tidligere har udviklet talentfulde spillere som Mathias Zanka Jørgensen, Bashkim Kadrii og Jores Okore i B93 talentafdeling.

“Jeg har kun været med omkring holdet siden juli, altså fire måneder, og det har været en utrolig spændende tid. Det er første jeg gang jeg stifter bekendtskab med kvindefodbold, og jeg er virkelig begejstret over hvor meget spillerne arbejder med at implementere trænerteamets ideer og tanker,” fortæller Bjørn Rasmussen.

Holdets assistenttræner, Mads Fischer, påpeger ligeledes at det er fedt at fornemme udviklingen hos pigerne, der nu bliver udfordret hver eneste weekend af hold på højere niveau. Specielt stilles der langt større krav om at være parat og konsekvens, da fejlene bliver straffet prompte i 1. division.

Trænerteamet er ikke overrasket over at Sundby, Næsby og Greve har vist sig, at være de stærkeste hold i rækken, mens de fem andre hold i rækken spiller meget lige og interessante kampe.

“Vi ved at vi kan være med i 1.division, og så er det enormt lærerigt at spille mod de tre tophold. Det er meget inspirerende at spille mod disse hold, og det motiverer os til at arbejde endnu hårdere for at nå vores mål,” fortæller trænerne.

Cheftræner Bjørn Rasmussen.
Cheftræner Bjørn Rasmussen.

Ambition om mere end overlevelse

I første omgang handler det for holdet om, at forlænge eksistensen som divisionshold, men ambitionerne rækker længere end blot overlevelse.

“Vi skal selvfølgelig blive i rækken, det er klart, men jeg tror på at vi kan skabe noget stort og spændende i FB. Vi har nogle af de bedste faciliteter i København, en god placering i forhold til uddannelsesinstitutioner og offentlig transport, og så er klubben inde i en god udvikling på flere områder,” fortæller Mads Fischer, som også er seniorformand i klubben.

“Vi skal ikke være en eliteklub med 4-5 ugentlige træninger og 3F ligaen inden for 3 år. Vi skal være en klub der spiller offensiv og flot teknisk fodbold med vægt på højt pres og stor boldbesiddelse, for sultne fodboldspillere som vil spille på højt niveau. Det kan være den talentfulde spiller som har brug for en luftforandring for at realisere talentet, og bruger FB som springbræt. Eller hende som har brug for tid til studie eller job, men stadig prioriterer og stiller krav til fodbolden,” siger Bjørn Rasmussen.

FB slutter sæsonen med træninger mandag den 28. og onsdag den 30. november fra klokken 17.30-19.30. Her er spillere som har lyst til at træne med og se FB an meget velkomne, ved forudgående aftale med Bjørn Rasmussen. Yderligere info kan fås på FBs hjemmeside.

Assistenttræner og klubformand
Assistenttræner og seniorformand Mads Fischer.