Aabybro Efterskole indleder samarbejde med AaB’s kvinde-/pigeafdeling

0
1850

KLUBNYT

af AaB’s kvinde-/pigeafdeling web/presse

 

Fra 1. januar 2017 indleder Aabybro Efterskole og AaB pigefodbold et samarbejde, der skal sikre de optimale rammer for de dygtigste fodboldpiger i Nordjylland.

Aabybro Efterskole har de seneste år haft et velfungerende samarbejde med AaB A/S på drengesiden. På baggrund af de gode erfaringer dette samarbejde har givet starter nu også et tilsvarende samarbejde inden for pigefodbolden, hvor det er AaB af 1885, som står bag. Aftalen indebærer, at man kommunikerer tæt omkring de enkelte spillere i forhold til deres udvikling og sikrer at planlægningen på skolen og i klubben går op i en højere enhed, så spillerne kan få det optimale ud af både deres efterskoleophold og fodboldtræningen. AaB sørger for at pigerne bliver transporteret til og fra træningen minimum 2 gange i ugen ud over de 3-4 træningspas, som er på skolen.

Aabybro Efterskole har i forvejen et samarbejde med Fortuna Hjørring, men aftalen med AaB skal dog ikke opfattes som en erstatning for denne, fortæller Esben Mathiasen, viceforstander på Aabybro Efterskole.

”Det er vores vision, at skabe stærke og udviklende idrætsmiljøer på skolen – inden for både fodbold, gymnastik og andre idrætsgrene. For at sikre et optimalt træningsmiljø for fodboldpigerne vil vi gerne samle de bedste spillere, og således giver det god mening at samarbejde med både AaB og Fortuna – det er jo vores held, at vi ligger placeret midt i mellem de to førende pigeklubber og samtidig inden for tilpas kort transportafstand til begge – men faktisk samarbejder vi med alle der gerne vil samarbejde med os – det gælder både bredde og elite, og vi forsøger altid at være i tæt kontakt med de klubber, vi får spillere fra”.

”I de seneste år har Aabybro Efterskole hvert år haft en række spillere fra AaB pigefodbold, og således har et samarbejde ligesom ligget i kortene. I indeværende skoleår er tre U18 DM-spillere elever på skolen – og det viser at behovet for et samarbejde er til stede” fortæller sportschef, Torben Brohus.

Torben Brohus fortsætter; ”Det er de færreste piger, der nogensinde kommer til at leve af at spille fodbold, derfor har det været vigtigt for os at finde en efterskole, hvor man både kan sikre, at pigerne får en god faglig undervisning og samtidig et højt niveau i fodboldtræningen. Aabybro Efterskole har ry for at være gode på begge parametre, og samtidig giver de spillerne en solid personlig og social ballast, som også kan styrke dem på fodboldbanen”.

For AaB’s vedkommende har samarbejdet som udgangspunkt tre målgrupper. For det første er det en god mulighed for at fastholde de spillere i klubben, som gerne vil på efterskole. For det andet håber AaB via samarbejdet, at der måske er spillere på efterskolen, som har lyst til at prøve talentet af på højere niveau – og endelig så giver samarbejdet mulighed for, at dygtige spillere fra hele landet kan søge til AaB.

Esben Mathiasen fortæller afslutningsvis følgende om samarbejdet;

”AaB pigefodbold er en interessant samarbejdspartner for os – de har været i gennem en rivende udvikling de seneste år, hvor de nærmest er startet fra scratch og har bygget Jyllands måske stærkeste ungdomsafdeling op, hvis man kigger på resultaterne i U13-U16. Vi har tidligere fået henvendelser fra spillere fra klubber langt væk, der ville høre, om vi også har et samarbejde med AaB’s pigehold – og det kan vi nu med glæde svare ja til – og vi er allerede i dialog med flere piger om det kommende skoleår”.

Aftalen indebærer desuden også et sponsorat, der bliver det synlige symbol på samarbejdet. I fremtiden vil man kunne se AaB’s U14 – U16 piger have Aabybro Efterskoles logo på brystet.

På billedet ses fra venstre: formand for AaB kvinde-/pigeafdeling Anna Larsen, viceforstander for Aabybro Efterskole Esben S. Mathiesen, Sportschef for AaB kvinde-/pigeafdeling Torben Brohus