Brøndby Idrætsefterskole satte fokus på pigefodbold

0
1526

Brøndby Idrætsefterskole satte lørdag fokus på fodbold for piger med en stor fodbolddag

58 piger fra hele Sjælland havde i weekenden fundet vej til Brøndby Idrætsefterskole. Her afholdt skolen et arrangement, der dels skal øge interessen for pigefodbold og dels øge kendskabet til livet på en idrætsefterskole. Arrangementet bød udover fodbold også på et alsidigt program, hvor pigerne blandt andet gennemførte en yoga-session. Se video fra dagen her

I alt 12 timer som efterskoleelev, selvom flere af pigerne fortsat går i 6. og 7. klasse.

– Dagen skal ses som en blanding af det fællesskab, der ligger i fodbold, og det fællesskab vi som skole forsøger at skabe i den tid, der ikke har med fodbold at gøre, fortæller fodboldtræner Christian Kjær Hansen, og fortsætter:

– Der har været en enorm interesse for dette arrangement, og vi har desværre måtte lukke ned for tilmeldingerne, men vi afholder naturligvis flere arrangementer i løbet af foråret.

Ligatræner bakker op

Pigerne blev blandt andet udsat for to træningspas på kunstgræsbanerne bag Brøndby Stadion.

Ved den første træning deltog Per Nielsen, træner for Brøndby IF’s kvinder i 3F Ligaen. For ham var det naturligt at bakke op om arrangementet:

– Hvis vi skal fastholde pigerne i klubberne, men også hvis vi skal lokke flere piger til, har vi brug for arrangementer som det Brøndby Idrætsefterskole laver i dag. Det kan vi ikke kun gøre i klubben, så vi har brug for noget af det idrætsefterskolen laver.

Også Camilla Schultz, der deltog i dagen, var ganske tilfreds efterfølgende:

– Det er en virkelig god ide at tage på idrætsefterskole, man kan kombinere det at gå i skole med at spille fodbold, og det er meget fedt.

Cille Carstensen var også bag efter også glad for dagen:

– Det er fedt, fordi man kan gå i skole og samtidig spille fodbold, i stedet for at gå i folkeskole og bare dyrke motion.

Planer om gentagelse

Gitte Andersen, skolens pigetræner, mente, at det forudgående arbejde i den grad havde båret frugt:

– Der ligger mange forberedelser forud for dagen, så det er rigtig dejligt at se pigerne hygge sig sammen, både på banen, men også rundt omkring på skolen, hvor der hele eftermiddagen og aftenen har været livlig aktivitet. Det giver os endnu mere mod på at gentage arrangement.

Brøndby Idrætsefterskole har planer om at gentage arrangementet til foråret, ligesom man arbejder på en lignende dag for drenge. Hvis du vil vide mere om Brøndby Idrætsefterskole og kommende arrangementer, kan du besøge www.brondby-ie.dk eller følge med på skolens officielle facebookside.

Foto: Rasmus Lykke