Fremtidens pigefodboldstjerner spiller landskamp i Ikast

0
1662
U17 landsholdet, med Cecilie Johansen fra ISI Idrætsefterskole
U17-landsholdet, som spiller venskabskamp mod Tyskland i Ikast. Det er Cecilie Johansen fra Ikast og elev på ISI Idrætsefterskole yderst til venstre i forreste række

Ikast Stadion danner rammen, når det danske U17-pigefodboldhold spiller landskamp mod Tyskland den 1. december. Kampen får lokalt islæt med kantspilleren Cecilie Johansen, der til dagligt er elev på ISI Idrætsefterskole. De øvrige elever fra ISI bidrager i øvrigt sammen med DBU blandt andet med konkurrencer for at skabe events og en god kulisse for landskampen:

– Der er mange tiltag i Ikast for at sætte fokus på udviklingen af pigefodbold her i området. Landskampen er endnu en fjer i hatten på det store og ambitiøse arbejde, der bliver lavet på den front, Torben Østergaard, forstander på ISI, Idrætsskolerne Ikast.

Det betyder, at eksempelvis sportselever fra SGU Nordre Skole bidrager med bolddrenge – og -piger under kampen, mens pigefodboldeleverne fra ISI Idrætsefterskole i samarbejde med DBU står for konkurrencer og events i forbindelse med kampen, som alle folkeskoler i kommunen er inviteret til at overvære. Desuden spiller også byens Sportstar College, som i øjeblikket har flere pigelandsholdselever, en rolle i planlægningen af begivenheder omkring kampen, mens pigefodboldspillere fra Ikast KFUM skal lave indløb med de to landshold.

– Det er en god mulighed at få vist ikke bare niveauet for pigefodbold men også de mange ambitiøse og gennemtænkte tilbud, vi har for pigefodboldspillere her i området, siger Mads Løvig, leder af ISI Idrætsefterskole – og tilknyttet pigefodboldlinjen på efterskole.

Lokal landsholdsspiller

Herfra kommer også en af landsholdspillerne på banen. Cecilie Johansen går til dagligt på ISI Idrætsefterskole og spiller venstrekant på U17-landsholdet.

– Det bliver spændende for os alle – og for det lokale publikum – at følge Cecilie i landskampen. Hun er en spændende spiller med stort potentiale – og så arbejder hun hårdt for sagen, siger Mads Løvig.

cecilie-johansen_ikast_dbu_1

DBU-ros til Ikast

Hos DBU glæder U17-cheftræner Danny Jung sig også til kampen på Ikast Stadion:

– Kampene mod Tyskland bliver en enestående test. Vi mødte dem for halvandet år siden på hjemmebane og blev mere eller mindre skilt ad. Jeg er af den overbevisning, at vi har rykket os meget i vores spil, og det bliver spændende at se, om det er nok til at byde dem mere op til dans denne gang, siger Danny Jung.

U17-landsholdet har valgt Ikast af flere årsager – blandt andet de gode rammer og faciliteter i forhold til landskampen:

– Desuden har Ikast et øget fokus på pigefodbold, og har et opland med blandt andet idrætsefterskolen ISI og en masse idrætsaktivitet generelt, som forhåbentlig er medvirkende til, at mange tilskuere kommer til kampen og skaber en god stemning for pigerne.