Hald Ege Efterskole kæmpede til sidste fløjt

0
2022

Hald Ege Efterskole tabte forleden et tæt opgør mod Skyum Efterskole med 0-1. Trods nederlaget kan Hald Ege-pigerne se tilbage på et halvår, hvor de har udviklet sig meget fodboldmæssigt

Anne Løhde Rask, Hald Ege Efterskole

Fredag den 20. januar dannede Hald Ege Efterskole rammen for et fodboldopgør mellem pigeholdene fra Hald Ege Efterskole og Skyum Efterskole

Inden pigernes træner Mike Dodd kom, talte jeg lidt med dem om, hvad deres forventninger var til kampen. I munden på hinanden sagde de, at det var vigtigt, at de stod sammen som hold og bakkede hinanden op.

Fra hjørnet lød der en sikker stemme: ” Vi vil gerne gøre Hald Ege stolte”, siger Sophie Nielsen midterforsvarer, mens flere af pigerne nikkede, og smilede stort.

Taktikmøde

På taktikmødet gennemgik Mike Dodd de forskellige spillers roller, og pigerne var helt med på deres positioner på banen.

Mike fremhævede de gode kampe og kom med eksempler derfra.

”Husk det er ok at bruge fysiske markeringer, så de ved, at vi er der og mener det!”

Det var pigerne helt med på og de er ikke kendt for at være bange for kropskontakt.

Pigerne emmede af kampgejst, og der var fyldt op på selvtillidskontoen.

Hald Ege 2017 2

Chancefattig kamp

På trods af, at pigerne fra Hald Ege gav alt, hvad de havde i sig og brugte det, de havde aftalt på taktikmødet, så lykkedes det spillerne fra Skyum Efterskole at score på den eneste målchance, de havde.

Det meste af kampen blev spillet på midtbanen, hvilket gjorde kampen meget chancefattig.

Generelt forsøgte Hald Ege spillerne at udnytte de chancer, de havde for at score, men det lykkes ikke.

” Nogle gange driblede vi lige ind i modstandernes forsvar, fordi vi gerne vil ind til målet, før vi afslutter. Og det gav desværre ikke positivt resultat”, siger Melissa Højbjerg Greve, der spiller højre kant.

Efter halvlegen formåede holdet fra Skyum at køre rundt med Hald Ege spillerne, som havde svært ved at beholde bolden. Det blev ofte kun til førstegangsberøringer, før Skyum overtog bolden og spillede kontra, hvilket som bekendt var på et af de få kontraspil, at kampen blev afgjort.

Hald Ege 2017 3

Efterrationalisering

At der ikke blev scoret på chancerne, og at kampen blev afgjort på en tilfældig chance, er de små detaljer, der har været afgørende for udfaldet af kampen.

”Forsvarsmæssigt var vi rigtig gode i dag, vi har bolden 80 procent af tiden, og derfor var nederlaget så ufortjent”, siger Mike Dodd.

”Det er primært resultatet, der irriterer mig, for jeg synes, at vi har udviklet os meget siden sidste kamp”, siger Melissa Højbjerg Greve

Fremadrettet skal holdet arbejde på det offensive spil på banen. Midterbanen er motoren og de skal træne på at levere de rigtige bolde, som rammer målet hver gang.

Hald Ege 2017 4

Konditionen

Det var ikke manglende konditionen, der afgjorde kampen. Pigernes form er rigtig god og den konditionstræning, de har lavet siden efteråret, er synlig. Hele kampen er pigerne i gang på banen og deres energiniveau er højt til sidste minut.

Opbakning

Det er ikke kun spillerne på banen, der bakker hinanden op. Fra sidelinjen høres der opbakkende tilråb fra de andre elever på efterskolen og lærer, der er kommet for at støtte pigeholdet.

”Jeg elsker, når der er opbakning fra de andre på skolen. De giver os en gejst, og lægger et positivt pres på os” siger Sophie Nielsen.

Hald Ege er stolte

Hald Ege Efterskole har et rigtigt godt fodboldhold. Pigerne er dygtige, og når de er på banen, har de en kampgejst og holdånd, der gør efterskolen stolte.

” Vi vil gerne gøre Hald Ege stolte hver eneste gang, vi er på banen, så vi kæmper r…. ud af bukserne” siger Sophie Nielsen.

”Selvfølgelig ville det have været godt, hvis vi havde vundet. Men vi gjorde, hvad vi kunne, og det ved vi, at alle her på skolen sætter pris på”, siger Melissa Højbjerg Greve.