Theresa Nielsen: “Det er ikke et farvel – men et på gensyn”

0
3074
Theresa Eslund. Foto: Arkivfoto.

Brøndbys anfører Theresa Nielsen er klar til at prøve nye udfordringer efter hun er blevet solgt til norske Vålerenga. Så inden det sidste halvår af 3F-ligaen starter, har venstrebacken for længst skiftet Københavnerlivet ud med en ny tilværelse i den norske hovedstad. FODBOLD FOR PIGER har snakket med den nu tidligere anfører for Brøndby om skiftet.

Af Andrea Signe Trolle

I sidste uge blev det offentliggjort, at anføreren på 3F-ligaens nuværende tophold er klar til nye udfordringer i udlandet. Efter otte år i Brøndby skifter Theresa Nielsen den gule trøje ud med en hvid trøje, der bærer logoet for den norske klub Vålerenga:

”Det er gået rigtig stærkt. Jeg har længe gået med tanken om, at det kunne være spændende at prøve at spille i udlandet, men det har altid bare været en tanke. Men da Vålerenga så tog kontakt til mig for nogle uger siden, blev det pludselig en realitet. Jeg tog derfor op og så klubben og blev fanget, fordi det er en klub med en rigtig stor personlighed, hvilket Brøndby også har. Det er en klub der har været der i mange år. De har haft op- og nedture også rent økonomisk. De har et herrehold i den bedste liga og så har de rigtig mange ungdomshold, hvor klubben fokuserer meget på de unge spilleres udvikling og det blev jeg grebet af med det samme.”

Det er første gang, at Theresa Nielsen prøver kræfter med udenlandsk fodbold, og derfor håber hun, at oplevelsen kan være med til at udvikle hende både på og uden for banen:

”Jeg håber på at lære meget mere om mig selv som menneske, og så håber jeg selvfølgelig også, at jeg stadig har mere udvikling i mig på trods af at jeg er 30 år. Der er en slutrunde til sommer og det er mit helt klare mål, at jeg skal med til den slutrunde og få spilletid. Jeg har derfor også et stort fokus på EM og hvis jeg kan steppe et par gear op i det kommende halve år, så vil det være et kæmpe plus. Så må jeg bare håbe på, at det er nok for landstræneren, når tiden kommer.”

Theresa Nielsen i aktion mod Fortuna Hjørring i pokalfinalen i 2015. Arkivfoto: Steen Trolle
Theresa Nielsen i aktion mod Fortuna Hjørring i pokalfinalen i 2015. Arkivfoto: Steen Trolle

Vålerenga har tilbudt Theresa en kontrakt, som medfører, at hun skal spille fodbold på fuld tid og derfor kan hun nu fokusere på sin udvikling på banen, hvilket er noget hun i den grad ser frem til:

”Det bliver selvfølgelig en stor omvæltning, at jeg nu kun skal spille fodbold, men det er helt klart også en af de helt store motivationsfaktorer bag skiftet. Jeg vil være frisk til træning og fokusere 100% på at blive bedre. Det kan da også være, at jeg kommer til at savne at arbejde ved siden af. Men den store forskel er, at jeg nu selv kan bestemme om jeg vil arbejde lidt ved siden af. ”

“Brøndby er min hjerteklub”

Vålerenga spiller i den bedste norske kvindelige fodboldliga og har hjemmebane i hovedstaden Oslo. I modsætning til den danske liga, så har de sæsonstart om vinteren. Theresa har skrevet under på en etårig kontrakt og hun skal derfor kæmpe for den hvide trøje resten af 2017. Vålerenga spiller sæsonens første kamp til april, men allerede nu er hun i gang med at forberede sig på at flytte til Norge:

“Jeg er ved at sælge min lejlighed og når det så er ved at være på plads, så har klubben en lejlighed klar til mig, som jeg kan flytte op i sammen med min kæreste. Men nu da jeg er en Københavner-pige, så sætter jeg stor pris på, at jeg kommer til en anden storby og derfor ikke helt dør af kedsomhed. Jeg har kun hørt godt om Oslo og derfor glæder jeg mig helt vildt til at lære byen at kende.”

På trods af at Theresa Nielsen nu forlader Vestegnens topklub, så lægger hun stor vægt på, at efter så mange år i Brøndby, så er det helt sikkert ikke er et farvel til Brøndby – men et på gensyn:

”Brøndby er helt klart min hjerteklub, så det bliver selvfølgelig ikke nemt. Jeg vil altid heppe på pigerne og håbe de vinder en masse guld i den kommende sæson. Det er derfor ikke et farvel, men et på gensyn. Men selvom det selvfølgelig er rigtig svært, så er jeg også klar til det jeg skal til nu og jeg glæder mig utrolig meget til nye udfordringer i Norge.”

Theresa Nielsen har vundet mange titler med hjerteklubben Brøndby. Her med DBU-pokalen efter pokalfinalen i 2015. Arkivfoto: Steen Trolle
Theresa Nielsen har vundet mange titler med hjerteklubben Brøndby. Her med DBU-pokalen efter pokalfinalen i 2015. Arkivfoto: Steen Trolle