FC Thy piger/Skyum testede sig mod Vardes U18 DM-hold

0
1055

FC Thy piger/Skyum, der lige nu spiller i U18 vest, går efter at få licens til U18 DM-ligaen fra sæson 2017-2018. Derfor har DBU opfordret holdet til at spille mod U18 DM-hold for at vise sit sportslige niveau, og den opfordring tog holdet op forleden, da de kørte turen til Varde og spillede en testkamp mod Vardes U18 DM-hold.

Der var 14 piger og 10 forældre med i bussen, og forældrene fik en kamp at se, hvor FC Thy piger/Skyum lige skulle vænne sig tempoet i 1. halvleg. Varde kom foran 1-0 og 2-0, men derfra fik FC Thy piger/Skyum bedre styr på tingene, og i 2. halvleg spillede de lige op med Varde:

“Vi fik spillet sat og begyndte også at kreere chancer. Et par gode redninger af Vardes keeper gjorde at FC Thy piger ikke fik scoret. Varde har deres største og vel også eneste chance ved et stolpe skud midt i halvlegen efter et godt angreb der vel egentlig havde fortjent bedre. Vi spiller 0-0 i 2.halvleg mod et hold der til dagligt ligger nr 9 i DM rækken,” skriver FC Thy piger/Skyum i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

På vej til Varde.
På vej til Varde.

Vardes cheftræner Christian Juhl havde samme opfattelse:

“I anden halvleg var der pludselig kommet to jævnbyrdige hold på banen og kampen blev meget lige dog med et par chancer mere til Thy end Varde. God indsats af Varde i første halvleg og flot kommet ind i kampen af FC Thy piger som spillede en god anden halvleg,” sagde han efter kampen.

FC Thy piger/Skyums var godt tilfreds med sit holds præstation:

“Det er første kamp, så vi skal lære meget. Men jeg synes specielt målt på 2 halvleg at vi viser, at vi kan være med sportsligt fra sommer af, hvis vi får en DM licens og det var vel egentligt det, vi skulle vise DBU med kampen at vi kunne. Vi stiller med et hold der i gennemsnit er et år yngre end Vardes og målt på Vardes resultater i U18DM i år så kan de være med og dem spiller vi lige op med i 45 minutter,” siger han.

Kampen blev overværet af U17-landstræner Lene Terp på vegne af DBU.

FC Thy U8 2017 2 FC Thy U8 2017 4