16-årige Rebecca drømmer om at blive superligadommer

0
1730

Rebecca Brincker elsker at løbe rundt på banen og vide at det er hende der styrer kampens gang, men indimellem kan hun kan godt blive mødt af reaktioner, der ikke altid er lige positive. I sidste ende er det det hele værd, for Rebeccas største drøm er nemlig at blive den første kvindelige dommer i Superligaen.

Af Solveig Valbjørn

16-årige Rebecca Brincker fra Falster fik sidste år en alvorlig knæskade, der betød, at hun ikke længere kunne spille fodbold på højt plan. Hun ønskede stadig at være en del af fodboldverdenen og derfor besluttede hun sig for at blive dommer – og det har hun i den grad ikke fortrudt:

“Det er det fedeste at dømme. Det der med at løbe rundt på banen og bare vide at her er det altså mig der bestemmer. Jeg får en masse kontakter og er hele tiden ude og møde en masse mennesker, hvilket er rigtigt hyggeligt. Der er så mange beslutninger at tage, og så meget man skal leve op til, og det kan jeg godt lide. Jeg tror det er min vilje og mit mod, der gør det hele muligt,” fortæller Rebecca.

Modgang gør stærk

Når Rebecca ikke er ude og dømme fodboldkampe, går hun på HHX i Nykøbing F, mens hun har et fritidsjob i den lokale Netto. Når hun er hoveddommer dømmer hun hovedsageligt ungdomskampe, men når hun er linjedommer dømmer hun voksne mænd. Rebeccas far er også fodbolddommer, og derfor vidste hun hvad hun gik ind til. Men selvom Rebecca var forberedt på livet som dommer, så skulle hun alligevel vænne sig til nogle ting:

“Jeg kan godt nogle gange føle mig lidt som et fremmed væsen, når jeg træder ind banen blandt en masse drenge. De kan nemlig godt finde på at komme med sådan nogle kommentarer om, at hvis man er kvinde, så dømmer man dårligt og at kvinder ikke skal være i herrefodbold. Det er bestemt ikke sjovt at få de reaktioner, og det kan også godt få mig til at tvivle på mig selv. I starten var det svært, men nu har jeg lært at stole på mig selv og ikke lade det gå mig på, fordi jeg ved, at det er mig der har tjek på det,” fortæller Rebecca, og tilføjer:

“Men det gør mig også til en bedre dommer, at der bliver stillet krav til mig, for så bliver jeg mere fokuseret. Jeg kan godt have det som om at jeg er kvindernes stemme, og at jeg skal ud og bevise at vi altså godt kan finde ud af at dømme. Og ja, at kvindelige dommere er lige så værdige som mandlige dommere.”

Det vigtigste er at man tror på sig selv

Rebecca har et klart budskab til de piger og kvinder der måske sidder derude med tanken om at blive dommer:

“De skal bare springe ud i det. Før jeg startede havde jeg en masse tanker og bekymringer omkring hvad der kunne gå galt og hvad folk mon ville tænke om mig. Men bare gør det. Det vigtigste er bare at man tror på sig selv. Det er for eksempel helt vildt kampafgørende at give et kort, men hvis man har den indskydelse at man skal give et kort, så er det det man skal gøre, for så er det det der er det rigtige. Man bliver nødt til bare at hæve hovedet hele tiden og tro på sig selv, for så får man en masse gode oplevelser ud af det.”

På det seneste år er Rebecca allerede nået langt i sin karriere som fodbolddommer. Men hun er meget målrettet og drømmer derfor om at nå helt til tops:

“Jeg har rigtig høje ambitioner og vil gerne være dommer i 3F-ligaen, men lige nu har jeg selvfølgelig nogle delmål som jeg fokuserer på. Jeg har helt klart ambitioner om at blive den første kvindelige superligadommer, men om mit talent rækker til det, det ved jeg ikke endnu. Der er jo en der skal være den første nogensinde, så hvorfor ikke mig? Det er ihvertfald det jeg drømmer om,” lyder det fra Rebecca.

Drømmer du om at gøre ligesom Rebecca? Så følg dette link: Sådan bliver du dommer