Ekspert: Stærkeste 3F-liga i flere år

0
1718
Theresa Eslund i aktion mod Fortuna Hjørring i pokalfinalen i 2015. Arkivfoto: Steen Trolle

Trænger du også til at blive opdateret på nyhederne i 3F-ligaen? Fodboldeksperten Arnela Muminović kaster et blik på både nye og tidligere spillere, det ventende EM og mulige medaljekandidater. 

Af Sophie Lysholt

Selvom der har været pause i 3F-ligaen over vinteren, har klubberne ikke ligget på den lade side. Landsholdsprofilerne Sanne Troelsgaard og Theresa Nielsen er skiftet til udlandet. Der er kommet en tilgang af udenlandske spillere, og EM venter til sommer. Fodboldeksperten Arnela Muminović giver et overblik over årets 3F-liga.

Hvordan vurderer du 3F-ligaen niveaumæssigt i denne sæson?

“Jeg synes, 3F-ligaen ser stærkere ud, end den har gjort i flere år. Det er stadigvæk topholdene Fortuna Hjørring og Brøndby, der styrer, men Kolding og Skovbakken er kommet rigtig fint med. Vejle gør det også godt, selvom de ikke er prangende, når man ser dem spiller for spiller. De kan noget som hold, og i efteråret leverede de flotte præstationer mod både Brøndby og Fortuna.”

Der er kommet flere udlændinge til 3F-ligaen, hvad er det et udtryk for?

“Det plejer mest at være Fortuna, der henter udlændinge, men når for eksempel Kolding, Vejle og BSF gør det, så er et tegn på, at 3F-ligaen er blevet en fin liga i europæisk sammenhæng. Både Kolding og Vejle har fået nogle canadiere, og det er typisk spillere, der giver sig 120 procent hver gang. Det er rigtig godt for den danske liga.”

Sanne Troelsgaard fra KoldingQ er taget til svenske FC Rosengaard, og Brøndbys Theresa Nielsen er taget til Vålerenga i Norge. Hvad betyder det for 3F-ligaen?

“Skiftene har stor betydning for klubberne, men jeg ser det som positivt for landsholdet. Det er også spændende, at Brøndby så henter Odense Q-spilleren Emilie Henriksen, som er super talentfuld og spændende. På den måde åbner det også for unge spillere.”

Hvad kommer den kommende EM-slutrunde til at betyde for årets slutspil?

“Slutrunden kommer til at ligge i baghovedet på flere af spillerne, og især på spillere som Sara Thrige fra KoldingQ og Sarah Dyrehauge fra Fortuna Hjørring, som begge bejler til en EM-billet. Derudover håber jeg mediemæssigt, at der bliver stor fokus på både 3F-ligaen og EM, så det øger interessen for kvindefodbold.”

Hvordan slutter 3F-ligaen i år?

“Lige nu har Brøndby fem-ti procents forspring, fordi de er to point foran, men det bliver spændende at se, hvordan de reagerer på afgangen af Theresa Nielsen. Fortuna Hjørring har til gengæld ikke mistet nogen spillere, og de ser stærke ud. Det bliver KoldingQ og Skovbakken, der skal kæmpe om bronzemedaljen, og der synes jeg, Kolding ser rigtig stærke ud. Selvom de har mistet Sanne Troelsgaard, så har de fået en fantastisk leder i landsholdskeeper Stina Lykke.

Når det gælder Vejle og BSF, er det to hold, der kan spille uden pres og bare nyde, at de ikke er kvalifikationsligaen. Især BSF skal finde fodfæste igen, efter de har mistet u19 landsholdsspillerne Sofie Svava og Büsra Barut til Brøndby i vinterpausen.”

 

Om Arnela Muminović: 

Arnela er fodboldekspert på DR og var i sommeren 2016 fodboldanalytiker ved mændenes EM. Derudover er hun sportsjournalist og fodboldspiller. Hun har spillet på både det danske u17- og u19 landshold.