Canadiere i KoldingQ: Vi er faldet rigtig godt til

0
857

KoldingQ er en af de klubber i Danmark, der over vinteren har fået tilgang af flere canadiere. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Emma og Mia om deres første tid i Danmark og KoldingQ.

Af Sophie Lysholt

De to canadiere Mia Gunter og Emma Greig er i vinterpausen taget på fodboldeventyr i Danmark. Pigerne er henholdsvis 22 og 23 år og har i flere år spillet sammen på University of Victoria. Efter et par prøvetræninger i KoldingQ blev klubben og pigerne enige om at indgå et samarbejde, der betyder, at de nu er en del af 3F-ligatruppen og skal være til at kæmpe om medaljer i foråret.

Faldet godt til

Det er altid svært at flytte til et nyt land og især til Danmark, hvor sproget godt kan være virkelig svært. Det har både Emma og Mia også hurtigt oplevet, men på trods af sprogbarrieren, er de allerede faldet godt til.

”Vi kan virkelig godt lide at være her, og alle er så søde. Spillerne på holdet er også gode til at oversætte og forklare på engelsk, hvis der er noget, vi ikke forstår,” siger Mia.

Til daglig bor de to piger i et sommerhus lidt uden for Kolding, men det er ikke fordi, de keder sig. Når de ikke træner, prøver de at lære dansk, eller også er de rundt og opleve landet.

”Det er et rigtig dejligt land, og vi sørger for at se en masse nye områder, så snart vi kan,” fortæller Mia.

Nyt spilsystem

Det meste af deres fokus ligger dog på fodboldbanen og på at udvikle sig som spiller.

”Vi her jo mest af alt for at fortsætte med at spille fodbold på højt niveau, selvom det også er en oplevelse i sig selv at være i et nyt land.”

Det er dog ikke helt let at skulle passe ind i et nyt spilsystem, og slet ikke når den nord-amerikanske spillestil er noget mere direkte end den danske. Efter en måneds tid er det dog efterhånden ved at blive mere normalt for de to piger.

”Det er helt klart opspillet, der er den største forskel, men det går heldigvis hurtigt med at lære det, og vi føler os allerede bedre tilpas på banen,” forklarer pigerne.