DFA 17: Nadia Nadim er bare bedst

0
2050

Der blev uddelt store priser ved Dansk Fodbold Award 2017, og ikke mindst blev to kvindelige legender optaget i fodboldens Hall of Fame. FODBOLD FOR PIGER giver dig et overblik.

Af Sophie Lysholt

Forum Horsens agerede perfekt kulisse, da Danmarks bedste fodboldspillere mandag aften var samlet for at hylde sporten og hinanden. På kvindesiden blev både Årets Talent, Årets Spiller og den nye pris årets 3F Ligaspiller uddelt, men også to kvindelige legender blev optaget i Fodboldens Hall of Fame.

Fodboldens Hall of Fame

Et af aftenens helt store højdepunkter kom, da de to kvindelige fodboldstjerner Susanne Augustesen og Lone Smidt Nielsen blev optaget i Hall of Fame. Det er de første kvinder, der nogensinde er blevet optaget i det, der kaldes fodboldens fineste selvskab.

Susanne Augustesen var som 15-årige med til at vinde VM i Mexico, hvor hun scorede hattrick i finalen. Derudover spillede hun næsten 20 år i den bedste italienske liga. Lone Smidt Nielsen har også en lang karriere i Italien og på det danske landshold, og i 2015 blev hun kåret til århundredets bedste inden for kvindefodbolden.

Årets spiller

Prisen som Årets Spiller gik til Nadia Nadim, der har haft en flyvende sæson på landsholdet og i sin amerikanske klub Portland Thorns. Hun vandt prisen foran Pernille Harder, Kathrine Veje og Janni Arnth, der alle har haft et forrygende 2016.

Nadia Nadim kunne ikke selv være til stede i Forum Horsens, men i hendes videotak lød en særlig opfordring til alle om at drømme stort og tro på det.

Årets talent

Årets talent skulle findes mellem Sara Thrige fra KoldingQ, Nicoline Sørensen fra Brøndby og Laura Frank og Maria Christensen fra Fortuna Hjørring. I denne kategori løb unge Nicoline Sørensen med statuetten. Nicoline har haft et fremragende år i sin klub Brøndby, hvor hun altid er farlig i modstandernes felt. Derudover har hun fået debut på A-landsholdet og har spillet kampe i Champions League.

Årets 3F Ligaspiller

Den nye pris som årets 3F Ligaspiller landede i hænderne på Fortuna Hjørrings rumænske anfører Florentina Olar. Hun blev også kåret til årets 3F-profil i sommers af hendes ligakollegaer.

Ud over at brillere i Danmark er rumæneren fast kvinde på det rumænske landshold og for nylig kåret som Årets Spiller i Rumænien.