FC Thy piger samlede erfaring på udebane

0
892

43 spillere, forældre og trænere fra U14 og U15 Vest i pigeklubben FC Thy tog i sidste uge den lange tur til København for at spille træningskampe mod nogle hold, de ikke møder til daglig. Klubben har sendt os denne beretning:

Af FC Thy

Der var tale om et intenst fodbolddøgn da 43 spillere, forældre og trænere fra U14 og U15 Vest i pigeklubben FC Thy i den forgangne weekend (25./26. feb.) pakkede taskerne og drog mod B93’s klubhus på Østerbro. Her blev der slået lejr.

Målet var træningskampe mod københavner-hold som Thy-pigerne aldrig har prøvet kræfter med.

“Vi spiller mange træningskampe mod hold, vi kender alt for godt, så det er rigtigt udfordrende for både piger og trænere at møde nogle nye hold,” siger Bent Andersen, træner for FC Thy piger U14 vest om ideen med at tage turen gennem landet for at spille fodbold.

Alle var spændte. Ikke mindst U15-pigerne som skulle møde to hold i en U16-række, da man på Sjælland ikke opererer med U15, men i stedet har årgang 2002 og 2001 sammen i en U/16 række. Samtidig var kampene derfor længere og der blev spillet med 5’er bold i stedet for den velkendte str. 4.

“Idet vi ikke kender deres spillestil, så kan vi i sådan nogle kampe fokusere meget på vores egne opstillinger og prøve nyt af, og det mener vi er med til at udvikle vores piger,” siger Kenneth Engholm Jørgensen, U15 træner.

U14 vest var lørdag i kamp mod B93 U14 øst. Den kamp vandt thyboerne 6-1. Søndag gik turen til Brøndby stadion, hvor Brøndby U14 øst tog imod og sendte thy-pigerne hjem mod Jylland med et nederlag på 2-1.

Sammen med Brøndbys U14 piger.
Sammen med Brøndbys U14 piger.

U15-holdet gæstede lørdag Sundby U16 øst. Den kamp endte uafgjort. Søndag mødte de B93 U16 øst og trak sig ud af den kamp med en sejr på 3-0.

“Vi blev matchet med hold fra øverste hylde. Tempoet var hurtigt og pigerne blev presset i sammenspillet på en måde, de ikke er så vant til, så der var masser af flot fodbold og vi kunne sagtens forestille os at gentage initiativet en anden gang,” siger Bent Andersen efter turen.

Det var  øvrigt ikke fodbold det hele. Lørdag var truppen på i alt 43 sammen på restaurant og der blev hygget på tværs af piger, forældre og trænere på tværs af U/14 – U/15 årgangene.