Fortuna Hjørring ude af Champions League

0
868
Fortuna Hjørring er klar i Manchester City til anden CL-kvartfinale.

Manchester City var for stor en mundfuld for de grønblusede nordjyder, selv om de havde store chancer i første halvleg i den anden kvartfinale

Af Sophie Lysholt

Fortuna Hjørring skulle torsdag aften forsøge at revanchere 0-1 nederlaget fra det første kvartfinaleopgør i Champions League, og selvom de var tæt på at score flere gange i første halvleg, blev det til endnu et knebent nederlag og dermed Champions League exit med et samlet resultat på 0-2.

Fortuna Hjørring fik en uventet optakt til aftenens opgør, da forsvarsprofilen Nevena Damjanovic måtte blive i Danmark, fordi hendes visum ikke var gyldigt. Det var dog ikke til at se i første halvleg, hvor Fortuna spillede bedre, end de gjorde på noget tidspunkt i den første kamp hjemme i Hjørring for en uge siden. Det blev da også til store chancer til både Camilla Kur og Caroline Rask, men englænderne viste mere kynisme i den anden ende. Efter 40 minutter lykkedes det kampens bedste spiller, Lucy Bronze, at heade bolden i mål efter et hjørnespark i bagrummet.

Kort inde i anden halvleg skiftede Fortuna-træner Brian Sørensen brasilianske Chú og unge Caroline Møller ind for at sætte pres på den engelske defensiv. Det gav dog ikke flere chancer til Fortuna, der på mange parametre var overmatchede i anden halvleg.

Med 12 minutter tilbage satsede Fortuna hele butikken og satte Signe Bruun ind i angrebet til fordel for Laura Frank i midterforsvaret. Heller ikke det gjorde den store forskel, og Fortuna havde svært ved i det hele taget at etablere et opspil i anden halvleg.

Nu venter semifinalen mod Brøndby på søndag i den hjemlige pokalturnering, mens Manchester City møder franske Lyon i Champions League semifinalen.