Lyngs piger vinder VM i efterskole fodbold og går videre til DM

0
2292

Både drenge og pigerne fra Lyngs Idrætsefterskole kvalificerede sig til DM i efterskole fodbold da de placerede sig henholdvis 1. og 2. i de Vestjyske Mesterskaber i efterskole fodbold.

Men det stærke pigehold fra Lyngs Idrætsefterskole kan allerede nu kalde sig Vestjyske mestre. Det skete efter to intense kampe som holdes træner, Keld Østergaard fortæller om her: “Som vinder af de indledende runder skulle vi op imod 4. pladsen, Nørre Nissum Efterskole. Vi var dominerende i første halvleg, dog uden at score. Så sker det, som ikke må ske, første gang Nissum var over midten scorede de. Stillingen ved pausen var 0-1, men pigerne udviste stor mental styrke og i anden halvleg løftede vi niveauet og vandt 5-1”

Finalen stod mellem Lyngs og ISI Idrætsefterskole. Det lykkedes Lyngs at score i første halvleg så stillingen var 1-0 ved pausen. Men kort inden i anden halvleg udligner ISI til 1-1, men efter en god afslutning lykkedes det Lyngs at score til 2-1, som dermed kan kalde sig Vestjyske mestre og drage videre til DM i efterskolefodbold.

Nu sætter fodboldpigerne fokus på danmarksmesterskaberne, fortæller Keld Østergaard: “Frem mod DM træner vi som sædvanligt fire gange om ugen. Vi har derudover fokus på styrke og løbetræning, så vi er så godt forberedt som overhovedet muligt. Alle piger har fået udleveret et personligt træningsprogram frem mod DM.”