U18 DM-målmand: Mod er det vigtigste

0
3039

FODBOLD FOR PIGER har fortsat fokus på målmænd. I denne uge har vi snakket med U18 DM målmand Cecilie Ravnholt, der kombinerer et efterskoleophold på Hald Ege Efterskole med U18 DM fodbold i Team Viborg. Læs hele interviewet her:

Af Andrea Signe Trolle

1,83 høj, 16 år, efterskoleelev og elite-målmand. Det er fire fakta, som kort beskriver Cecilie Ravnholt fra Ikast, der vogter målet på Team Viborgs U18DM hold. Til dagligt går hun på Hald Ege Efterskole, der giver mulighed for at kombinere efterskoleopholdet med klubtræning, og det betyder en hverdag med en hel masse fodbold og målmandstræning. Men for Cecilie Ravnholt er det præcis som det skal være – for hun er helt vild med at stå på mål:

”Jeg synes det er så fedt at stå på mål, fordi jeg har en så stor betydning for holdet. Følelsen af at redde en bold helt perfekt er det bedste jeg ved. Hvis jeg står en god kamp, så kan jeg selv være med til at afgøre kampen. Som målmand der har jeg nemlig chancen for at spille en virkelig stor rolle i kampen.”

Hele målmandseventyret startede for omkring fem år siden, hvor Cecilie for første gang blev sat på mål. Siden da har hun kun været målmand og har derfor fået en god portion erfaring mellem stolperne. Cecilie er derfor ikke i tvivl, når vi spørger, hvad der i hendes optik er det vigtigste for en målmand:

”En målmand skal have mod. Det er det vigtigste. Det handler både om mod til at gå ud i boldene, men dertil kommer også kommunikationen med spillerne. Men det hele hænger sammen med, at du som målmand skal have modet. Hvis du har modet, så tør du også tage styringen over for dine medspillere, hvilket er så vigtigt, for en målmand at turde.”

Fejl må ikke påvirke spillet

Cecilie lægger ikke skjul på, at der er et stort ansvar forbundet med at være målmand i U18 DM rækken. Men selvom det kan være svært, så arbejder Cecilie på at fejlene ikke påvirker hendes spil:  

”Jeg kan ikke komme udenom, at jeg er bange for at lave fejl, fordi min position er så vigtig. Men det er noget, som jeg arbejder meget på, så det ikke er noget, der går ind og påvirker mit spil. Jeg skal derfor hele tiden fokusere på at tro på mig selv og tro på, at jeg redder den næste bold. Jeg prøver derfor på konstant at holde tankerne væk fra hvad der kan ske, hvis jeg ikke redder bolden.”

Team Viborg, selvtræning og Hald Ege

Inden sommerferien boede Cecilie hjemme i Ikast, hvilket betød en 45 km. køretur frem og tilbage flere gange om ugen. Derfor tog Cecilie en stor beslutning og skiftede den vante hverdag ud med et efterskoleophold på Hald Ege Efterskole:

”Jeg træner omkring 10 gange om ugen, hvilket er inklusiv træningen på skolen, holdtræningen om aftenen, selvtræning og styrketræning. Jeg tog blandt andet efterskolen for at spille endnu mere fodbold, men så også for at mindske transporttiden. Køreturene fra Ikast til Viborg var begyndt at tage lidt hårdt på mig, så derfor var det et godt alternativ at begynde på Hald Ege. Det betyder også, at jeg nu kan fokusere endnu mere på fodbold.”

Selvom Cecilies træningsmængde med efterskolen og klubtræningen kan virke overvældende for de fleste, så har Cecilie alligevel overskud til at finde tid til diverse selvtræningspas, så hun hele tiden kan udvikle sig:

”Jeg arbejder meget på at forbedre mine tekniske færdigheder og på at få bygget en stærkere muskulatur. Min teknik træner jeg meget ved, at få en hel masse boldberøringer blandt andet ved selvtræning. Det handler meget om bare at få rørt bolden en masse. Muskulaturen forsøger jeg at bygge op ved styrketræning og ved at få spist en masse, så min krop kan bygge musklerne op. Til gengæld så har jeg andre styrker. Jeg er en 1,83 høj, hvilket er en af mine helt store styrker som målmand, og så er jeg også rigtig god til at kommunikere med mine medspillere, hvilket er super vigtigt for en målmand.”

Fremtidsmål  

Der er ingen tvivl om, at det er en seriøs, målrettet og ambitiøs målmand, som FODBOLD FOR PIGER har snakket med. Cecilie har også store planer for, hvad afkastet af den høje træningsmængde skal være på den lange bane:

”Jeg drømmer om at gå så langt som overhovedet muligt. Jeg vil rigtig gerne på landsholdet igen og så vil jeg selvfølgelig udvikle mig hele tiden, så jeg kan blive en af de bedste i Danmark. Jeg vil også rigtig gerne til USA og spille på et collegehold engang, når det er muligt.”

Cecilie har til gengæld også et kortsigtet mål for hendes hold. Team Viborg ligger på nuværende tidspunkt på andenpladsen i U18DM og derfor afslutter Cecilie interviewet med at tilføje:

”Vi går efter guldet i Viborg. Jeg er helt sikker på at til sommer, er det os der ender øverst på skamlen og får guldet med hjem.”

Læs også de andre artikler i serien:

Mathilde kæmper for en plads på U16-landsholdet

16-årig AaB-målmand: “Jeg vil leve af at spille fodbold”