Rikke Sevecke: Vi er det bedst spillende hold

0
1918

Brøndby viste søndag, at de pt. er det bedste hold i Danmark. Med en samlet sejr på 4-1 over ærkerivalerne fra Fortuna, er de sikkert i finalen, hvor Varde venter.

Af Sophie Lysholt

Brøndby vandt 3-0 hjemme over Fortuna, da de mødtes i den anden pokalsemifinale. Det blev en hektisk kamp med både tænding, fight og straffespark, men Brøndby leverede en stilren præstation.

”Når man ser på de to kampe, vi lige har spillet, så er vi det bedst spillende hold. Vi har bolden mest, og vi spiller rigtig fint,” siger Rikke Sevecke.

Der skulle da heller ikke gå mere end 18 minutter, før 3F-ligaens topscorer Nanna Christiansen sendte en returbold i over i det lange hjørne efter et Brøndby-hjørnespark.

Bare ti minutter satte Fortunas finske forsvarer Tuija Hyyrynens en tackling ind på Nicoline Sørensen, og dommeren pegede på straffesparkspletten. Det er dog ikke en kendelse, de er enige i i Fortuna Hjørring. På deres hjemmeside skriver de:

”Selv de mest fanatiske Brøndby-tilhængere på balkonen lige ud for gerningsstedet betegnede hændelsen som det tyndeste straffespark, de nogensinde havde oplevet. Og der er heller ikke tvivl om, at Tuija Hyyrynens tackling var totalt regulær.”

I Brøndbylejren er Rikke Sevecke mere forbeholden med at udtale sig om dommerens kendelser.

”Jeg lader dommeren vurdere, om der er straffe. Altså der var en tackling, men det er svært at sige, om hun ramte bolden først. Men i en kamp med så meget intensitet, er det svært at undgå.”

Simone Boye omsatte straffesparket til mål, og de gul-blå gik til pause foran 2-0. Efter 66 minutter øgede Rikke Sevecke føringen, da hun headede bolden i mål til slutresultatet 3-0.

Blevet bedre

Når Brøndby står stærkere i øjeblikket, peger Sevecke blandt andet på et ændret spilsystem, som en af årsagerne.
”Vi har egentlig meget det samme hold som sidste år, men måske er vi bedre, fordi vi har fået ny spilstruktur. Der er blevet mere plads til vores dygtige midtbanespillere, og det kan være en af forklaringerne.”

Nu venter pokalfinalen den 12. maj, hvor det for første gang i flere år ikke er Fortuna, der står klar på den anden banehalvdel. I stedet er det Varde, der slog Sundby sikkert i deres semifinale. Det ændrer dog ikke noget i Brøndbys indstilling til kampen.

”Vi går ind til kampen mod Varde ligesom til alle andre kampe. Det synes jeg generelt, vi er gode til i Brøndby,” siger Rikke Sevecke.

Brøndby har i år muligheden for at vinde pokalen for tiende gang.