Vejle-træner: Vi skal bedre fra start

0
816
Vejle Boldklub

3F-ligaens slutspil skydes for alvor i gang langfredag, når Vejle og KoldingQ mødes i et vaskeægte lokalbrag. I Vejle er målsætningen klar.

Af Sophie Lysholt 

Vejle har sjældent spillet flotte kampe mod KoldingQ, og i de sidste to opgør er det da også blevet til 0-2 nederlag begge gange. Men vejlenserne har lært af de seneste opgør og ved, hvor de især skal sætte ind.

”Vi skal komme bedre fra start i kampen, for de sidste par gange er vi kommet hurtigt bagud. Og så skal vi have åbnet dem bedre op, så vi kan spille os igennem,” siger Vejles cheftræner Jesper Søgaard.

Men selvom de seneste resultater er gået imod vejlenserne, er der ingen tvivl om, hvad holdets og Jesper Søgaards målsætning er på fredag.

”Vi vil have point. Jeg er ligeglad med, hvordan kampen forløber, bare vi får point. Og det har vi nok 25 procents chance for at få, for KoldingQ er et godt hold. Men det er det, vi går efter.”

For lang vinterpause

Når de to hold skal i kamp langfredag, er det meget tæt på at være fem måneder siden holdene sidst spillede en turneringskamp. Selvom holdene har haft pokalturneringen sideløbende, er den lange pause stærkt kritisabel, mener Jesper Søgaard.

”Det har været en mærkelig opstart, og vi har været nødt til at bide den over i flere dele, for ellers har den simpelthen været for lang.”

Ud over at sæsonen først starter i april måned, peger Jesper Søgaard også på, at der reelt set kun er turnering i syv uger fra sæsonstart.

”Det der med at spille 10 fodboldkampe på syv uger, det er ikke fodbold. Lad os nu spille nogle kampe, for fanden.”

De ti kampe, der nu venter holdene forude, kommer også til at afgøre, hvor medaljerne skal ende.  I Vejle går de ikke efter en speciel placering, men de vil alligevel gerne blande sig i fordelingen.

”At snakke top-fire vil være fuldstændig åndssvagt for vores vedkommende. Men vi vil stadig være med til at afgøre mesterskabet.”

Kampen spilles langfredag klokken 13.00 i Kolding.