AaB’s kvinde-/pigeafdeling tildeles U18 DM Licens for 4. år i træk

0
842

KLUBNYT

Af AaB web/presseafdeling, 11.04.17

AaB’s kvinde-/pigeafdeling har i dag modtaget den gode nyhed, at DBU’s Kvindeelitegruppe har behandlet AaB’s ansøgning om U18 DM-licens for 2017-2018, og at gruppen har været enige om, at AaB skal tildeles licens igen. AaB er således blandt de 11 klubber ud af 17 ansøgere, som er kommet gennem nåleøjet.

 

Det er med stor glæde, at AaB modtager DM-licensen, og som Pia Nielsen, der er U18 DM licensansvarlig, udtaler, så er kvinde-/pigeafdelingen heller ikke kommet sovende til den.

 

”Når vi kigger tilbage på den rejse, vi i AaB har været på de sidste 4 år, så har vi arbejdet benhårdt på at nå dertil, hvor vi er i dag, og der er sket store forandringer på såvel det ledelsesmæssige, det organisatoriske og det sportslige plan”, fortæller Pia Nielsen og fortsætter: ”Vi står utroligt stærkt i hele organisationen – både trænermæssigt, spillermæssigt og ikke mindst ledelsesmæssigt. Dertil kommer, at forældreopbakningen er kolossal fra de mindste til de ældste, og det gør en kæmpe forske,l at vi har så stort et frivilligt beredskab, hvor alle trækker i samme retning og er villige til at yde en ekstra indsats”.

 

I licensansøgningen har det også været aktuelt at beskrive indsatsen i AaB’s talentcenter for piger, og Morten Klessen, som er sportschef og talentudviklingsansvarlig i AaB’s Kvinde-/pigeafdelingen siger: ”vi er stolte over, at vi har et talentcenter, som ikke bare er til gavn for AaB, men som er med til at udvikle piger i hele Nordjylland og med til at skabe de bedste forudsætninger for, at pigerne kan udvikle deres potentiale og dermed komme langt med deres fodbold. Vi synes, at det er unikt at have et talentcenter, og det vil vi blive ved med at prioritere, og så er det jo ekstra godt, når DBU også anerkender vores arbejde”.

 

DBU har i deres besked om licenstildeling meddelt alle de 17 ansøgende klubber, at de vil opprioritere den sportslige dialog og sparring, og at DBU`s ungdomslandstrænere Søren Randa-Boldt, Lene Terp og Frank Johnsen vil besøge klubberne. Vi er glade for DBU’s udmelding om mere dialog, da vi er overbeviste om, at det er ad denne vej, at vi sammen kan sikre de bedste vilkår for pige-/kvindefodbold i Danmark.

https://www.dbu.dk/Nyheder/2017/April/licens_u18piger