Brøndby hentede point og selvtillid mod Vejle

0
859

Brøndby var pisket til sejr over Vejle forud for den syvende kamp i slutspillet. Det fik de også, og endda en velspillet en af slagsen med både gode mål og flot fodbold.

Af Sophie Lysholt

Der er kun én ting, der tæller i Brøndby-lejren, og det er sejre. Derfor var der heller ikke plads til slinger i valsen, da Vejle kom på besøg for at forsøge at drille guldkandidaterne. Brøndby vaklede da heller ikke på noget tidspunkt i kampen, faktisk var de overlegne i samtlige 90 minutter.

Niveauforskellen på de to hold kom til udtryk helt fra kampens start og blev understreget efter bare fem minutter, da ligaens topscorer Nanna Christiansen roligt tog bolden ned i feltet og lobbede den over Vejle-keeper Line Geltzer Johansen.

Efter et kvarter scorede Julie Tavlo på hjørnespark og efter 30 minutter blev der også plads til Sofie Bloch på måltavlen, da hun afsluttede et flot Brøndby-opspil med at sende bolden i kassen. Brøndby kunne dermed gå til pause med en 3-0 føring, og træner Per Nielsen var også yderst tilfreds med holdets præstation i første halvleg.

”Jeg er meget tilfreds, og specielt i første halvleg var vi dygtige på bolden. Vi formåede at variere pladsen og udnytte de rum, som de gav os,” siger han til Brøndbys facebookside.

I anden halvleg kom Brøndby fra omklædningsrummet som lyn og torden på en ellers flot sommerdag. Bare et minut spillet efter pausen, og så lå bolden igen i nettet bag Line Geltzer. Målet kom efter flot forarbejde af Katrine Veje, der sendte en bold ind til Nanna Christiansen, som hun prikkede i mål. Herefter ramte Brøndby en målfattig periode, hvor holdet dog alligevel lykkedes med at spille bolden fint rundt. Unge Sofie Svava fik lov til at lukke festen i overtiden, da hun scorede til 5-0. Selvom der mere eller mindre var tale om en pligtsejr, var Per Nielsen positiv efter kampen.

”Vi tager tre point, en masse mål og selvtillid med, fordi vi i perioder spiller god fodbold.”

Nu venter der Brøndby et lokalopgør mod BSF i næste weekend, og derefter to svære kampe mod KoldingQ og sidst mod Fortuna Hjørring.