Fortuna Hjørring i front

0
1554
Fortuna Hjørring spillede sig op på førstepladsen med sejren over Varde. Foto: Jess Madsen, fodboldfoto.dk

Med en 4-0 sejr over Skovbakken tirsdag aften hopper Fortuna forbi Brøndby og holder førstepladsen varm i 3F-ligaen. Nordjyderne har dog spillet en kamp mere.  

Af Sophie Lysholt

Som så ofte før er det Brøndby og Fortuna Hjørring, der kæmper om de prestigefyldte guldmedaljer i 3F-ligaen, og spændingen er uændret i toppen, efter Fortuna slog Skovbakken 4-0 tirsdag aften.

Godt nok rykker nordjyderne op på førstepladsen, men med en spillet kamp mere end Brøndby ser det fortsat ud til, at medaljerne bliver afgjort i sidste spillerunde, når de to hold mødes i et brag af en sæsonfinale.

Så for at vinde guldet, handler det altså om at være knivskarp på dagen, og den skarphed viste nordjyderne i flere perioder mod Skovbakken. Efter 10 minutter bragte Florentina Olar hjemmeholdet på 1-0 og bare minuttet senere gjorde Frederikke Thøgersen det til 2-0 på et indlæg, der i stedet strøg i mål. Så var afstanden til gæsterne lagt, og Fortuna formåede stort set at holde Skovbakken fra reelle chancer hele kampen i gennem.

I de sidste ti minutter udnyttede de grønblusede, at gæsterne var kørt trætte. Først scorede Caroline Rask til 3-0, og så lukkede brasilianske Tamires de Britto Gomes på Bredbånd Nord Arena med scoringen til 4-0 og slutresultatet.

Fortunas næste kamp er på lørdag mod KoldingQ og også her tæller kun sejr, hvis de skal holde liv i mesterskabsdrømmene.