SKOLELIGAEN: AABYBRO EFTERSKOLE VIDERE TIL FINALERUNDEN

0
2607

Med en 4-1 sejr over KIES i kvartfinalen har Aabybro Efterskole kvalificeret sig til de afgørende final four kampe i skoleligaen.

Aabybros vinderhold: (BV) Emma Dela Skov, Gry Thrysøe, Sara Rosenørn, Marie Schøtt, Emilie Bundgaard, Nanna Tolsgaard, Line Grøn, Laura Slot, Amanda Sørensen. (FV) Laura Grøn, Signe Andreassen, Laura Friis, Emilie Kristensen, Johanne Urth, Nanna Knudsen.

KIES – Aabybro Efterskole 1-4 (1-1)

1-0 KIES

1-1 Laura Friis (assist Gry Thrysøe)

1-2 Laura Grøn

1-3 Signe Andreassen

1-4 Laura Grøn (assist Line Grøn)
Tirsdag morgen kl. 6.25 trillede bussen af sted fra Nordjylland mod hovedstaden med 15 halvtrætte piger, og foran ventede en lang bustur inden kvartfinalen i skoleligaen mod Københavns Idrætsefterskole (KIES).

I forberedelserne til kampen var der fokus på, at mange af spillerne ikke før havde prøvet at køre en lang tur fra den ene ende af landet til den anden for at spille bare en enkelt fodboldkamp – samtidig gik Aabybro-pigerne ind til kampen som outsidere, da KIES i skoleligaen var ubesejrede og desuden havde flere profiler på holdet. Hertil kom at tre Aabybro-spillere var ude af kampen pga. skader/afbud. Med denne baggrund var oplægget til kampen, at en sejr krævede, at holdet spillede op til sit absolut bedste og alle var parate til at trække i arbejdstøjet og fighte sejren hjem.

Kampen startede nervøst for begge hold og en god stikning til Signe Andreasen i starten af kampen var tæt på at give Aabybro en tidlig føring. KIES sad dog mest på spillet, imens Aabybro var farligere på omstillingerne. Især KIES’ nr. 7 Sofie Svava voldte Aabybro problemer med sin hurtighed – og var farlig i flere 1-1 situationer – men efterhånden som kampen skred frem blev hun markeret tættere og faldt mere og mere ud af kampen. Alligevel var det KIES, der på deres første rigtige chance bragte sig foran. Et præcist indlæg og et godt hovedstød gav en 1-0 føring midt i halvlegen – i en situation, hvor Aabybro ellers var to mod en i feltet, men ikke formåede at markere den enlige angriber fra KIES.

Der gik dog kun få minutter før udligningen kom. AaB-spilleren Gry Thrysøe vandt en nærkamp på midtbanen og bolden røg lidt tilfældigt over til Laura Friis, der rykkede fri af sin markering og straks afsluttede til KIES-keeperens store overraskelse. En bold hun nok burde have taget, men alle mål tæller – og således gik holdene til pause med 1-1. To udskiftninger for Aabybro i pausen, hvor Nanna Tolsgaard, Aalborg B52 og Emma Dela Skov, Aabybro IF blev sendt på banen og kort efter stod der 2-1. I pausen var pigerne blevet enige om, at der skulle afsluttes mere fra distancen – og det var en fornuftig beslutning, da landsholdsspiller Laura Grøn tog chancen fra 30 meter – denne gang uden chance for keeperen, der ikke kunne nå bolden, der var velplaceret under overlæggeren. Efter scoringen overtog Aabybro mere og mere af spillet, og kom nu frem til flere chancer. Laura Slot og Sara Rosenørn, SVIF, blev skiftet ind – og Laura Slot fulgte flot op på et langskud, og var lige ved at øge føringen, men bolden gik lige forbi stolpen. Kort efter kunne Signe Andreasen så gøre det til 3-1 efter endnu et langskud, som målmanden halvklarede. Signe var hurtig over riposten og fik prikket bolden ind i nettet. Aabybro havde nu chancer til flere mål, men måtte nøjes med en enkelt scoring mere, da tvillingerne Line og Laura Grøn kombinerede sig igennem centralt på banen inden Laura fra kanten af feltet placerede bolden yderligt – uden chance for målmanden.

Med sejren på 4-1 er Aabybro for første gang i skolens historie kvalificeret til finalerunden i skoleligaen, der spilles tirsdag d. 23. maj. I næste uge venter tre spændende dage i Vivild, når DM for efterskoler afvikles med 16 pigehold. Her er Aabybro i pulje med Haslev, Lægården og Balle og målet er helt klart at blive puljevindere efter den flotte præstation i dag. Selvtilliden er vokset efter det flotte resultat – og turen hjem fra København – den blev langt bedre med en sejr i bagagen.