Trods førsteplads: Greve Fodbold skifter cheftræner

0
1384

Topholdet i 1. divisions slutspils pulje 1 har fritstillet cheftræner René Nielsen. Ny cheftræner bliver den nuværende assistenttræner Lasse Petersen. Trænerskiftet begrundes med uoverensstemmelser mellem træner og sportschef

Af Steen Trolle

De fører slutspillet i 1. divisions pulje 1 og har vundet alle forårets kampe. Alligevel har Greve Fodbold valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner René Nielsen og erstatte ham med assistenttræner Lasse Petersen.

”Beslutningen om Renés fritstilling er et resultat af uoverensstemmelser og uenigheder mellem René og dameseniors sportschef. Derudover kommer beslutningen også efter et langt og sejt efterår, hvor kvinderne missede oprykningen til Kvalifikationsrækken – på marginalerne. Det har derfor været klubbens ønske at få nye kræfter til at udvikle videre på Greve Damesenior,” lyder forklaringen på Greve Fodbolds hjemmeside.

“René har gjort et kæmpe arbejde”

Klubben bruger dog samtidig anledningen til at rose René Nielsen for hans indsats gennem de sidste to år:

”René har gjort et kæmpe arbejde for Greve Fodbolds Kvindeafdeling og har på knap 2 år formået at ændre en træningskultur i sådan en fart, at man kun kan nikke anerkendende til dette. Træningskulturen er i dag professionel og struktureret – og dette ses tydeligt til kampene. René har også udviklet kvindernes spil i en særlig grad som gør, at Greves 1.holdskvinder i dag er kendt for flot og velspillende fodbold,” skriver klubben, som også fremhæver Rene Nielsens arbejde i forhold til ungdomsrækkerne, hvor cheftræneren har givet unge talenter muligheden for at træne med 1. holdet.

Den nye cheftræner Lasse Petersen, som kom til klubben som assistent for Rene Nielsen i 2016. Han har tidligere været træner i BSF og Brøndby.

Rene Nielsen: Super ærgerligt tidspunkt

René Nielsen ærgrer sig over fritstillingen, men han understreger, at han har fuld respekt for beslutningen:

”Det er et super ærgerligt tidspunkt og jeg er virkelig ked af ikke at kunne fortsætte projektet. Jeg har haft to fantastiske år og fået lov til at arbejde med en masse dygtige spillere. Jeg er super stolt over hvad vi har præsteret og accepterer fuldt ud at klubben vælger at skifte træner i håbet om oprykning,” siger Rene Nielsen.

Tror på holdet og klubben

Den mangeårige pige-kvinde-træner, som bl.a. var med til at gøre Brøndbys U18 DM-piger til Danmarksmestre, fremhæver især den elite- og vinderkultur, som han synes det er lykkedes at udvikle over de sidste to år. Han mener, at holdet og klubben har potentiale til at nå den bedste række:

”Jeg synes vi har udviklet en elitekultur som har gjort vi kan udvikle både spillere og holdet. Samtidig har vi skabt en vinderkultur, så alt i alt synes jeg vi har flyttet både den enkelte og holdet. Vi har endvidere også skabt en tråd igennem til de unge, vi har brugt en del af de unge i kampe og har rigtig mange af dem med i træningen, så fremtiden er sikret og jeg er ikke i tvivl om holdet kan komme i 3F på sigt,” siger René Nielsen.