867
Her ses Varde efter 5-1 sejren over Sundby i semifinalen

Der er tre spillerunder tilbage i kvalrækken, og Varde har lagt sig i spidsen med tre point ned til forfølgerne fra Odense Q og Næsby. Hvem der ender med at nappe de to oprykningspladser er dog stadig uvist.

Af Sophie Lysholt

Lørdag var de seks kvalifikationshold atter i kamp, og alt er fortsat åbent i kampen om de to oprykningspladser. Dog lykkedes det Varde, med deres tredje sejr i træk, at slå et hul ned til forfølgerne Odense Q, Næsby og Sundby.

Varde-VSK Århus 1-0

Som så ofte før var det Vardes Solveig Andersen, der var i scorerollen, da vestjyderne hentede en smal 1-0 sejr over VSK Århus. Den unge u19-landsholdsspiller scorede efter 26 minutter, og holdet ligger nu alene i front med tre point ned til forfølgerne fra Odense Q og Næsby.

Odense Q-Sundby 0-0

I Marienlyst tog Odense Q imod Sundby til det, der skulle vise sig at blive en målløs affære. Det var dog ikke fordi kampen var chanceløs, for begge hold havde flere kvalificerede afslutninger, og Odense Q havde endda bolden i mål en enkelt gang. Scoringen blev dog underkendt med begrundelsen offside, og begge hold forlod banen med et point til kontoen.

I næste weekend skal Odense Q møde bundproppen Sønderjyske, mens Sundby krydser klinger med Varde.

Sønderjyske-Næsby 1-4

Sønderjyske jagtede stadig sæsonens første sejr, da de mødte Næsby. Hjemmeholdet nåede dog knap nok at røre bolden, inden Kamilla Ørskov havde sendt den ind bag Sønderjyske-keeperen første gang. Det var selvsamme Kamilla Ørskov, der stod bag både anden og tredje scoring i første halvleg. Hjemmeholdet kom bedre med i anden halvleg og reducerede også kort efter pausen, inden Michella Østergaard lukkede kampen til 4-1 med ti minutter igen.