Bronzekampen: KoldingQ skal bruge Vejles hjælp

0
850

Hvis KoldingQ skal have en bronzemedalje om halsen på lørdag, skal de selv vinde over BSF, og samtidig skal de have hjælp fra Vejle, der skal tage point fra Skovbakken.  

Af Sophie Lysholt 

Når Kolding-bussen kører mod Ballerup på lørdag, er der to ting at gøre. For det første skal holdet besejre BSF, og for det andet skal de holde godt øje med resultatet i Århus, hvor Skovbakken skal miste point til Vejle. Det er en ambivalent følelse, forklarer Koldings anfører Lotte Troelsgaard.

”Det er en mærkelig følelse, men det vigtigste er, at vi selv gør arbejdet færdigt med en sejr over BSF. Det er kun en sejr, der tæller og ikke andet.”

Det siger Kolding-anføreren dog med stor respekt for BSF. De rødblusede har nemlig i de seneste kampe både slået Vejle 1-0 og Skovbakken hele 4-1. Derfor kræver det koncentration fra start, hvis en sejr skal blive en realitet.

”Vi skal ikke tage det som en let opgave overhovedet. De har nogle rigtig gode offensive spillere, og det skal vi virkelig være klar på. Og så skal vi score, når chancen byder sig,” forklarer anføreren.

Trænerskifte 

I BSF-lejren er der derimod hverken værdifulde point eller medaljer på spil, men oven på en rodet sæson med en trænerfyring undervejs, er det alligevel altafgørende at slutte ordentligt af, fortæller BSF-profilen Tanya Arngrimsen.

”Vi har haft et turbulent forår med mange rokeringer, og derfor vil vi rigtig gerne slutte godt og værdigt af med en sejr i den sidste kamp. ”

Siden BSF fik Thomas Maale som cheftræner har holdet dog vundet to ud af fire kampe. Det er trods alt fremskridt i en sæson præget af uro, forklarer Arngrimsen.

”Jeg synes faktisk, at vores præstation på banen er blevet bedre, efter vi har fået ny træner. Vi spiller bedre sammen, og vi har vundet mere, så det går fremad.”

I Kolding har de ligeledes haft et trænerskifte undervejs i sæsonen, og også her har det skabt nogle udfordringer med ny spillestil og nye rutiner. Det er dog ikke en undskyldning, hvis holdet ikke får bronzemedaljer, forklarer Lotte Troelsgaard.

”Vi bliver skuffede, hvis vi ikke får medaljer, for vi har fra sæsonens start meldt ud, at vi gik efter top tre. Så jeg vil ikke kalde sæsonen godkendt, men samtidig skal man også tage højde for trænerskiftet undervejs.”

BSF og Kolding spiller klokken 15.00 i BSF, mens Skovbakken tager imod Vejle ligeledes klokken 15.00