Brøndby-Fortuna: Alt andet end mesterskabet er på spil

0
917

Når Brøndby og Fortuna Hjørring mødes i sidste spillerunde, bliver det ikke til den finale, de havde regnet med. Alligevel er æren og håneretten på spil, og begge hold vil give alt for at vinde.

Af Sophie Lysholt

Det danske mesterskab har været i Brøndby i næsten en uge, og der er ikke meget på spil til weekendens opgør mellem Fortuna Hjørring og Brøndby. Det betyder dog ikke, at de to hold har mindre blod på tanden efter en sejr. Hvis det bliver de blå-gule fra Vestegnen, der går fra banen med tre point, er holdet således ubesejret i ti kampe og har scoret over 34 mål.

”Det er en kamp, vi rigtig, rigtig gerne vil vinde. Både fordi det er Fortuna Hjørring, og fordi vi gerne vil gå ubesejret gennem hele foråret,” forklarer Brøndby-profilen Katrine Veje.

I Fortuna Hjørring havde nordjyderne også kun sat point til mod netop Brøndby, indtil de mødte Vejle i næstsidste spillerunde og løb ind i en pointdeler af de mere uheldige. På målscorer-siden har Fortuna til sammenligning “kun” scoret 22 mål på ni kampe.

Skulle det ske, at Fortuna løber med sejren, så er det ikke fordi mesterskabstitlen har mindre værdi, påpeger Katrine Veje.

”Mesterskabet er ikke mindre fortjent, hvis vi taber til Fortuna. Men vi taber ikke. Vi vil gøre alt for at vinde den kamp.”

Men det er ikke bare topopgør mellem to ærkerivaler, det er også Katrine Vejes sidste kamp i Brøndbytrøjen. En trøje, hun har trukket over hovedet stort set hver weekend siden hun kom til klubben for tre år siden.

”Det er virkelig dejligt, at mesterskabet er i hus, så jeg bare kan nyde kampen 100 procent. Jeg skal bare være glade, smile og vinde den her kamp sammen med holdet, og så skal jeg nyde aftenen bagefter.”

I den kommende sæson er Katrine Veje at finde i franske Montpellier, hvor hun netop har skrevet en toårig kontrakt.

Brøndby-Fortuna spilles klokken 15.00 i Brøndby