Kvindelandsholdet fortsætter på Viborg Stadion

0
926

DBU og Viborg Kommune forlænger aftalen om at bruge Viborg Stadion som hjemmebane for det danske kvindelandshold i yderligere fire år

Pernille Harder og co. skal også i fremtiden synge nationalmelodien på Viborg Stadion. Den midtjyske grønsvær har de seneste to år fungeret som fort for det danske kvindelandshold, og tirsdag kunne DBU´s formand Jesper Møller og Viborgs borgmester Torsten Nielsen give hånd på, at aftalen, der sker i samarbejde med DBU Jylland, forlænges med fire år. Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at kvindelandsholdet skal spille om VM- og EM-billetter på den hjemmebane, hvor de i efteråret sikrede sig billetter til sommerens EM i Holland. Og det glæder Viborgs borgmester Torsten Nielsen:

“Vi er stolte af, at Viborg Stadion de næste fire år er nationalstadion for kvindelandsholdet, og vi glæder os meget til at gøre en endnu større indsats for at udvikle pige- og kvindefodbolden i Danmark,” siger Torsten Nielsen.

Til kvindelandsholdets seneste kamp på Viborg Stadion mod Sverige i september, hvor holdet kvalificerede sig til EM med en sejr på 2-0, måtte DBU melde udsolgt på tribunerne, og formanden for DBU glæder sig også over i fremtiden at kunne give både spillere og tilskuere flere fantastiske fodboldoplevelser:

“Viborg Kommune har været en fantastisk samarbejdspartner i arbejdet med at sikre markedsføring af kvindelandsholdets kampe, og byen har bakket op og været med til at gøre kvindelandsholdets kampe til en fodboldfest ud over det sædvanlige. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet, og hvad kan det ikke blive til med den kontinuerlige udvikling af pige- og kvindefodbolden,” siger Jesper Møller i pressemeddelelsen.

DBU-formanden peger på, at aftalerne med kommunen “er en fantastisk mulighed for at udbrede fodboldens mange egenskaber på tværs af Danmark”:

”Fodbold kan være med til at løse mange af samfundets udfordringer – både i forhold til sundhed, integration og arbejdet med den nye skolereform. Derfor er vi glade for, at vi indgår et tættere samarbejde med landets kommuner om at udbrede forskellige fodboldaktiviteter til glæde og gavn for flere,” siger Jesper Møller.

Den næste hjemmebanekamp i Viborg for kvindelandsholdet bliver i foråret 2018.