FC Horsens hentede den store pokal i Brande

0
1489

Fra 29. juni til 2. juli deltog FC Horsens’ U14 piger i sommerfodboldstævnet BIF Cup 2017. 17 friske fodboldpiger, som endnu ikke var taget på sommerferie fra klubbens Liga 1 og Liga 2 hold, viste sig at være et sandt turneringshold, og spillede sig igennem turneringen i Brande, i stil som de legendariske fodboldhelte fra EM 92; En blød start på uafgjorte resultater, 1 vundet og en tabt i puljen. Til gengæld var der, efterhånden som turneringen i afdelingen for de bedste hold i A-rækken nærmede sig de afgørende kampe, no mercy til modstanderne. FC Horsens sluttede i de sidste 2 kampe med sejre over værterne fra Brandes U14 og i finalen U15 piger.

Vejen til guldmedaljerne gik over både tyske og norske modstandere, i pigerækken, som var for stævnets ældste pigespillere op til 17/18 år. Selv om skader tyndede ud i 17-mandstruppen i løbet af turneringen, som bød på 8 kampe på 4 dage, var der ingen slinger i valsen i finalen, som blev vundet 2-0 på scoringer af Amalie Skovgaard og Freja Thorsager.

Pokalen, som trænerteamet Torsten Cargnelli og Jonas Thybring Hansens fodboldpiger vandt, har derfor den noget atypiske indskrift for et U14 pigehold: ”1. plads U18 piger”.

U14 pigerne fra FC Horsens hentede i bogstaveligste forstand den store pokal i Brande.