1. DIVISION OVERBLIK: Greve fik 3 point i målrig affære

0
1399

Sæsonens tredje runde af 1. Division er i denne weekend blevet afviklet og FODBOLD FOR PIGER bringer dermed et overblik over kampene i pulje 1:

Af Solveig Valbjørn

Fredag og lørdag blev sæsonens tredje runde i landets næstbedste række afviklet, og det betød en række interessante opgør. 1. Divisions pulje 1 bød på hele 16 scoringer, fire tætte opgør og et overraskende oprykkerhold. 

Sikker hjemmesejr til FC Damsø

FC Damsø-Birkerød 3-0

FC Damsø skulle fredag aften forsøge at rejse sig efter sidste uges nederlag til Østerbro IF. Hjemmebaneholdet var foran 2-0 ved pausen efter straffespark af Stine Olsen efterfulgt af et langskudsmål fra Stephanie Holm. I anden halvleg sikrede Rikke Sparving sejren, da hun scorede efter indlæg fra venstrekant til slutresultatet 3-0.

 

Uafgjort i spændende opgør

Sundby-Østerbro IF 1-1

Begge hold kom med selvtillid til lørdagens topkamp efter sidste uges spillerunde, hvor Sundby fik en storsejr over Birkerød, og Østerbro vandt 0-1 over FC Damsø på udebane. Det blev derfor også en meget tæt kamp spækket med duelspil chancer i begge ender. Østerbro kom foran i det 62’ minut på mål af Cecilie Bergholt, men kun et minut efter kunne Sundbys Caroline Kold sparke bolden i mål til slutresultatet 1-1.  

 

Oprykkerne fik point igen

B93-Herlufsholm 2-1

Oprykkerne fra B93 skulle på endnu en svær opgave, da de lørdag stod overfor sidste års nummer to, Herlufsholm, på hjemmebane. B93 kom godt fra start, da de allerede efter fire minutter kunne juble over en scoring fra midtbanespilleren Olivia Sandell Madsen. Kort efter pausen kunne oprykkerne juble igen, da anfører Mette Perthufordoblede føringen. Herlufsholms Laura Lillholm Petersen scorede i det 70′ minut, men B93 holdt målet rent indtil slufløjtet lød, og løb derfor med sejren og de tre vigtige point.

 

Målrig affære og rødt kort i Kolding

Kolding B-Greve Fodbold 3-5

Lørdagens opgør stod mellem Kolding Q B og sidste års vindere af nedrykningsspillet i pulje 1, Greve Fodbold. Det resulterede i en målrig affære, hvor Koldings Julie Kjer Offersen bragte hjemmeholdet foran efter kun to minutters spil. Reduceringen kom dog allerede efter 11 minutter, da Frederikke Lindhardt kunne sparke bolden i mål efter et gennembrud på venstrekanten.

Kort før pausen bragte Tina Kirk Lindstrøm Greve yderligere foran, og i anden halvleg kunne Nanna Reves og Katrine Sparre score til henholdsvis 1-3 og 1-4. Der blev bragt spænding tilbage i opgøret, da Camilla Sørensen og Freja Buck Nielsen begge kom på måltavlen for Kolding. Oven i det blev Greves angriber Katrine Sparre uddelt sit andet gule kort, og Greve måtte derfor med ti minutter igen og en mand i undertal kæmpe for at sikre de tre point.

Frederikke Lindhardt scorede sit andet mål i kampen, da hun i det 87’ minut sikrede sejren med en langskudsmål.

 

Stillingen efter tredje spillerunde: