Bonus for EM-guld: 51.418 kroner

0
1856

De danske spillere ved EM i Holland har foreløbig sikret sig en bonus på 30.567 kroner for at have spillet sig frem til semifinalen. Det fremgår af tal, som kvindesport.dk har fået oplyst hos Spillerforeningen.

Hvis Danmark slår Østrig i aftenens semifinale og dermed kvalificerer sig til EM-finalen, så stiger spillernes bonus til 35.993 kroner. Og hvis de går hele vejen og vinder EM, så får de en samlet bonus på 51.418 kroner. Oveni kommer 2571 kroner pr. kamp, som de har spillet i løbet af kvalifikationen til EM.

Til sammenligning fik herrelandsholdets 23 spillere en bonus på minimum 800.000 kroner, da de deltog ved EM i Polen og Ukraine i 2012. Det skete uanset vunde eller tabte kampe ved slutrunden, fremgår det af en artikel på dr.dk.

DBUs kommunikationschef Jakob Høyer vil ikke bekræfte tallene overfor DR. Men han bekræfter, at der er lavet en bonusaftale med kvindelandsholdet, som er gjort afhængig af, hvor langt de når.

”Jeg vil helst ikke sammenligne herrernes og kvindernes landshold. Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi (DBU, red.) har nogle helt andre indtægter omkring herrelandsholdet end kvindelandsholdet. Det gælder alt fra salg af tv-rettigheder til sponsorater og til billetindtægter,” siger Jakob Høyer til DR Nyheder.

”Netop derfor glæder vi os over den succes, som kvindelandsholdet oplever i øjeblikket. Det skaber forhåbentlig flere indtægter, som vi kan investere i kvindefodbold. Det fortjener de,” tilføjer han.