Akademispillere til Dana Cup – 2 titler i hus

0
2320

Dana Cup 2017 er overstået, og Dana Cup Academy var repræsenteret på 3 forskellige hold – Fortuna Hjørrings G15, G17 og G19.

På G15 spillede unge Rakel Sieker indtil holdet blev slået ud af sidste års vindere, norske Viking, efter en nervepirrende straffesparksafgørelse, der først blev afgjort på 7. spark.

Rakel sluttede sig herefter til G17-holdet, som yderligere havde akademispillerne Frederikke Brix, Sandra Bjørn, Line Grøn, Olivia Bergmann, Cecilie Christensen og Line Grøn på holdet. Pigerne var overbevisende, og lukkede ikke et eneste mål ind i hele turneringen. I semifinalen blev KoldingQ slået med 2-0, og efter finalesejren på 3-0 over Langfjorden, kunne pigerne stolt bliver kronet som vindere af Dana Cup 2017.
Holdet blev styret af Henrik Larsen, som – udover at være U18 DM cheftræner i Fortuna – er en af akademiets tilknyttede trænere.

På G19-holdet var akademiet repræsenteret med Annica Schreiber og norske Tanja Løfshus, som for første gang mødte og spillede med sine kommende holdkammerater i Fortuna Hjørring. G19 var en stjernespækket flok med blandt andet Fortuna 3F-trioen Laura Frank, Signe Bruun og Caroline Møller suppleret med de nytilkomne Sara og Karen Holmgaard samt Agnete Nielsen. Tilføj U18-topscorer Maria Herdel til den ligning, og man har et sprængfarligt hold. Efter en finalesejr på 3-0 kunne holdet se tilbage på en turnering, hvor aldrig rigtig blev presset, og ikke lukkede et eneste mål ind.
Også dette hold blev styret af akademi-trænere. På sidelinjen stod Brian Sørensen og Carrie Kveton som til daglig er trænerduo for Fortuna Hjørring 3F hold.

Nu kan pigerne begynde at forberede sig på den kommende sæson. De første akademispillere er så småt begyndt at flytte ind, og resten slutter sig til meget snart.