Derfor kan Pernille Harder blive Europas bedste

0
931

Hun er blevet mester med både svenske Linköping og tyske Vfl Wolfsburg, hun er blevet kåret til årets spiller i Sverige, hun har fået EM-sølv og hun er blevet tysk pokalvinder.

Pernille Harder har haft en forrygende 2016-2017-sæson. Hun har vist, at hun hører til blandt de bedste i Europa, og nu kan hun måske krone sæsonen med den ultimative pris: Pernille Harder er en af tre kandidater til Women’s Player of the Year 2016-2017 – årets bedste fodboldspiller i Europa – som uddeles i Monaco torsdag den 24. august.

Det er europæiske landstrænere, som sammen med et panel af journalister med speciale i kvindefodbold, der står bag nomineringen. Og der er god grund til, at Pernille Harder er blandt de tre nominerede, som også tæller hollandske Lieke Martens, der EM-turneringens bedste spiller, og den tyske landsholdsanfører Dzsenifer Marozsán.

Som Paul Saffer, fodboldredaktør i UEFA, siger til UEFA.com:

”Pernille Harder har vist, at hun er fremragende som både angriber og som offensiv midtbanespiller. Hendes fantastiske, individuelle mål til 2-2 i EM-finalen viste både hendes spillemæssige evner og hendes lederegenskaber. Hun har vist, at hun kan toppræstere i to af Europas førende ligaer, den svenske og den tyske”.

Det sidste understreges, når man ser på Pernille Harders målscorer:

Hun scorede ikke færre end 24 mål i 22 kampe i 2016-sæsonen for Linköping og efter sit skifte til Wolfsburg i vinderpausen, har hun scoret seks mål i 12 kampe.

Pernille Harder er 24 år og har kontrakt med Wolfsburg til 2019.

Women’s Player of the Year 2016-2017 uddeles i forbindelse med et stort UEFA-arrangement i Monaco.

Det er dette trofæ, som Pernille Harder kan vinde i næste uge i Monaco. Foto: UEFA