Stine Larsen om hverdagen efter EM: “Noget af en omvæltning”

0
1542

Efter nogle intensive uger i EM-regi, er det nu tilbage til hverdagen for de dygtige landsholdsspillere, som sikrede sølv til Danmark. Én af dem er Brøndbys Stine Larsen, som har taget en snak med FODBOLD FOR PIGER, om at vende tilbage til dagligdagen efter en periode fuld af fodboldoplevelser.

Af Solveig Valbjørn og Andrea Trolle

Med sine kun 21 år er det imponerend, hvad Stine Larsen har opnået med landsholdet denne sommer. Hun er blandt Nils Nielsens foretrukne i startelleveren og kan i den grad tage sin del af æren for Danmarks flotte resultat ved EM. Men med sæsonstart i 3F-Ligaen i weekenden, er det igen tid for Stine Larsen til at komme tilbage til hverdagen og fokusere på klubfodbold og studiet – og det har været en stor omvæltning:

“At gå direkte fra EM succes til hverdagen er noget af en omvæltning. I Holland levede vi i vores egen boble, hvor vi ikke skulle forholde os til så meget andet end fodbold og så lige nogle spise- møde- og behandlingstider. Sådan er det ikke herhjemme i hverdagen. Her er stadig fodbolden, men nu er der også studie, kæreste, familie, venner og min lejlighed, som også gerne skal plejes. Jeg nød dagene i Holland med det fulde fokus på fodbolden, men jeg kan nu også godt lide at komme tilbage til min travle hverdag.”, fortæller Stine.

Men også på banen bliver det anderledes end i Holland. Det bliver nemlig ikke længere til kampe foran knap 28.000 tilskuere, som det var tilfældet i Holland, men det holder ikke Stines motivation tilbage:

“Det er klart at det bliver noget helt andet at komme hjem og spille for få tilskuer frem for 28.000. Men alt arbejdet ligger jo i klubben – forstået på den måde – at det er mit arbejde i Brøndby, som danner mit fundament til landsholdet. Så nu er der bare nye udfordringer i vente med Brøndby og landsholdet, hvor jeg gerne vil stå endnu skarpere begge steder.”

Brøndby vandt i sidste sæson “The Double”  – Stine Larsen tror på, at det kan lade sig gøre igen.

The double er målet

Stine Larsen står nu over for en periode med en masse timer på træningsbanerne i Brøndby og kampe i 3F-ligaen – og det er da også hendes klare ambition, at holdet går hele vejen igen i denne sæson, selvom det er en ny trup i Brøndby med mange nye og unge spillere:

“Den kommende sæson bliver en spændende og anderledes udfordring. Vi står med et meget nyt hold, da en del af vores profiler er skiftet til klubber i udlandet. Det betyder til gengæld ikke, at mine forventninger er lavere end, hvis vi havde været den samme trup som sidste sæson. For hele holdet er målsætningen at vinde the double denne sæson, mens min egen langsigtede ambition er at blive den bedst mulige fodboldspiller, som jeg kan blive”, fortæller Stine Larsen til FODBOLD FOR PIGER.