Fodboldekspert Arnela Muminović: Sådan ender 3F Ligaen

0
2016

Hvem vinder mon årets udgave af 3F Ligaen? Det giver fodboldeksperten Arnela Muminović sit bud på her, når hun kaster et blik på både nye og tidligere spillere, mediedækningen af 3F Ligaen og mulige medaljekandidater. 

Af Solveig Valbjørn

Selvom der har været pause i 3F ligaen over sommeren, har klubberne ikke ligget på den lade side. Landsholdsprofilerne Katrine Veje og Simone Boye er skiftet til udlandet, nye trupper er blevet til, og kvindernes succes ved EM fik hele Danmark til at følge med i kvindefodbold for en stund. Fodboldeksperten Arnela Muminović giver et overblik over årets 3F Liga.

Hvordan vurderer du 3F Ligaen niveaumæssigt i denne sæson?

“På mange måder ligner ligaen sig selv som i sidste sæson. Fortuna og Brøndby kommer til at kæmpe om guldet, mens Kolding Q og VSK er favoritter til bronzen.

Dog vil jeg sige, at den er blevet lidt svækket. Når ligaen mister profiler og landsholdsspillere som Simone Boye, Katrine Veje og Mie Leth Jans, så gør det noget ved niveauet.”

Tror du at Danmarks succes ved EM vil øge tilskuertallene og mediedækningen af 3F Ligaen i den kommende sæson?

“I første omgang kunne jeg godt se, at det ville øge tilskuertallene og mediedækningen. Vi så det allerede i den første kamp mellem Varde og Fortuna Hjørring, hvor der var over 200 tilskuere – og nogle medier var også på plads. Men hvis der ikke bliver gjort noget ekstraordinært fra klubbernes og DBU’s side meget snart og man får udnyttet den store bevågenhed fra EM-slutrunden, så vil det gå tilbage til den gamle.”

 

Brøndby har mistet mange store profiler såsom Simone Boye, Mie Leth Jans og Katrine Veje – hvad har det af betydning for holdet?

“Stor betydning. Nu er Fortuna Hjørring i mine øjne i den grad favoritter til at vinde ligaen. Jo, de har også mistet 2-3 profiler, men ikke ligeså vigtige som Boye, Jans og Veje. Derudover har Fortuna forstærket sig fint med unge talenter, der vil øge konkurrencen og bredden.

Brøndby har stadig et spændende hold, men det kommer til at tage noget tid før de nye tilgange på holdet, og dem som nu får chancen i fraværet af de tre profiler, for alvor finder fodfæstet.”

 

Hvilket hold tror du kommer til at overraske positivt i turneringen?

“Jeg glæder mig til at følge BSF, som har fået en ny træner i Thomas Maale, og nogle spændende tilgange med de to tidligere Brøndby-spillere Chirine Lamti og Amalie Thestrup. Det er et meget ungt hold, og de to kommer til at tage meget ansvar sammen med anfører Michelle Madsen. De kommer helt sikkert til at have udsving, men jeg tror også godt, de kan drille nogle at topholdene fra tid til anden.”

 

Hvem bliver topscorer i 3F Ligaen?

“Jeg gætter på Nanna Christiansen. Hun er en af 3F Ligaens største profiler, og hun kommer generelt frem til mange chancer i Brøndbys kampe fra den offensive midtbane. Sidste sæson var hun meget træfsikker, og det form tror jeg, hun fortsætter med i den nye sæson.”

Hvordan ender 3F Ligaen i år?

“Fortuna Hjørring bliver mestre. Hvis ikke det vinder i år, er det en kæmpe skuffelse. Brøndby vinder sølv, og så er det 50/50 mellem Kolding Q og VSK ift. bronzen.

Varde og Odense Q ender som de to sidste.”