Pige-/kvindefodbold i Vejle Boldklub gennem tiden

0
3430

Holdleder på VB’s 3F hold, Finn Larsen ser tilbage på klubbens historie på spindesiden

 Af Finn Larsen, Vejle Boldklub

KLUBNYT

Vejle Boldklub er en stolt klub med mange gode traditioner.

Vejle Boldklubs værdisæt er:

Respekt for hinanden, modstandere, dommere og over for klubbens værdier

Passion – vi fortæller med stolthed i stemmen, at vi kommer fra VB

Glæde – vi jubler og fejrer vore succeser, store som små

Ansvarlighed – vi udviser ansvarlighed over for interne og eksterne faciliteter

Vindermentalitet – vi går ind til enhver opgave med det formål at vinde

Vilje – vi giver aldrig nogensinde op!

 

Finn Larsen, holdleder for klubbens 3F-hold, blev opfordret til at fortælle lidt historie. Han har været holdleder siden år 2000. Jesper Søgaard overtog 3F holdet som træner i 2011.

 

I 1971 var kvindefodbolden samlet i Vejle Dameboldklub, som havde til huse på Nørremarksskolen indtil 1986, hvor Vejle Boldklub åbnede for kvindefodbold. Dengang var man i Danmarksserien.

I 1987 rykkede man op i bedste række som var Elite Division og var der indtil 1997, hvor VB rykkede ud for første gang. VB var dog kun nedrykket i et enkelt år, og i 1999 kom klubben igen med i den bedste række, nemlig 3F ligaen.

I 2003 og 2007 blev VB nr. 4 i Elitedivisionen– klubbens hidtil bedste placering. Klubbens U-18 piger blev under ledelse af J.P. nielsen danske mestre i årene 2002 og 2003.

Gennem tiden har der i VB været rigtig mange gode spillere. Der har været landsholdsprofiler som Annette Thychosen, som har spillet 43 landskampe 232 kampe for VB.

Også Helle Nielsen og Charlotte Frisesdahl var landsholdsspillere og havde henholdsvis 251 og 245 klubkampe.

Lene Terp, landsholdets sportschef, har tidl. spillet i VB. Der kan også nævnes Dorte Andersen, Anne Ulnitz, Anne Nielsen, Julie Rydahl Bukh, Gitte K. Pedersen, Eva Vester, Carina Johansen, Sarah Dyrehauge og Katrine Veje som nogle af de mange landsholdsspillere, der på et tidspunkt har båret den røde trøje.

Indtil 00´erne havde VB tre seniorhold, Elite Division, Danmarksserien og serie 1. I dag har vi hold i 3F Ligaen og i Jyllandsserien. VB´s U-18 ass. træner Kathrine Terp har været anfører på 3F liga holdet og er i dag stadig aktiv på Jyllandsserieholdet.

Landsholdets tredjemålmand Line Johansen repræsenterer VB ved EM, men skifter efter sommerferien til Gøteborg.

VB har/har haft en del U-landsholdsspillere, her kan nævnes Cecilie Christensen, Katrine Cleven, målemand, Karen og Sara Holmgaard.

Blandt 3F profiler i dag kan nævnes anfører Charlotte Sørensen, forsvarsspiller Christina Ravn og forsvarsspiller Louise Bendtsen.

Førsteholdet har gennemgået en del forandringer henover sommeren. Spillere er forsvundet, men unge talenter står parat til at tage over.