Sandra og Malaika har skiftet U18 DM ud med 3F ligaen

0
1966

Odense Q har inviteret de to unge talenter Sandra Jakobsen og Malaika Din Hashemi op i klubbens 3F Liga-trup. Efter holdets tre første kampe har Sandra og Malaika allerede fået en del spilletid – og de er klar til alle de andre nye udfordringer, som livet som 3F-spiller kommer til at byde på. Læs interviewet med de to spillere her:

Af Andrea Signe Trolle

Sandra Jakobsen og Malaika Din Hashemi var i sidste sæson blandt de mest erfarne på Team OdenseQ’s U18DM-hold. Nu har de to spillere taget steppet videre efter de henover sommeren er blevet tilbudt en plads i 3F-truppen i Odense Q. Det glæder de to unge talenter:

”Jeg synes først og fremmest det er helt vildt spændende at få muligheden for at spille i den bedste liga i Danmark. Det går hurtigere, og så er fysikken meget mere afgørende. Det er virkelig hårdt, men samtidig også lækkert at prøve noget nyt og få nogle nye udfordringer med fodbolden,” fortæller Sandra.

Malaika pointerer også det fysiske aspekt, som den største ændring fra at spille U18 DM til at spille 3F Liga, men det er en udfordring, som hun er klar til at tage op.

”Jeg ser frem til at blive udfordret på nogle andre præmisser end det tekniske, for det er på det tekniske jeg føler, at jeg er godt med. Så nu handler det om, at jeg skal udvikle mit fysiske spil, og vænne mig til det højere tempo i 3F Ligaen. Det er en ny udfordring, som jeg virkelig glæder mig til at prøve kræfter med,” siger Malaika.

Foto: Sandra Jakobsen i aktion

U18 DM har forberedt dem til 3F

Begge spillere er ikke i tvivl om tiden på U18 DM har været en vigtig del af forberedelsen frem mod at spille 3F. Malaika roser først og fremmest sin gamle træner Bo Sundahl for at give hende mange vigtige kvaliteter med fra ungdomsfodbold-tiden:

”På U18DM-holdet har jeg lært at turde spille fodbold især med hensyn til den tekniske del af det. Vi har arbejdet med det vi kalder et Team OdenseQ-DNA, som blandt andet går ud på, at man skal turde ha’ bolden og prøve så meget man kan og det tager jeg helt sikkert med videre. Men der er ingen tvivl om, at jeg både teknisk og taktisk har fået rigtigt meget med af min gamle træner Bo Sundahl, som er en virkelig dygtig træner,” siger Malaika.

Sandra tilføjer, at hun især har fået meget ud af at være den ældste på holdet, hvilket hun var på Team Odense Q’s U18 DM-hold:

”Jeg har opfattet U18 DM som en modningsproces. Det er første gang jeg har prøvet at være den ældste på et hold. Det betød, at jeg både på og uden for banen skulle tage meget mere ansvar end jeg tidligere har gjort. Fodboldmæssigt har U18DM-bold gjort, at jeg er blevet meget mere fremadrettet og hurtig-tænkende i mit spil, og det får jeg helt sikkert brug for i 3F Ligaen,” fortæller Sandra.

Oprykningen glæder Odense Q-trænere

Jakob Pavar, som er 3F-træner i OdenseQ, er spændt på at følge de to spillere i deres nye liv som 3F-spillere – og han er ikke i tvivl om, at de to spillere har kvaliteterne til at være med:

”Sandra er hele holdets boldkunstner. Hun kan en masse ting med bolden og kommer til at drive gæk med mange forsvarsspillere. Hvis vi kan få lært hende at gøre tingene på de rette tidspunkter, så har vi en stor kommende angrebsstjerne i hende. Malaika er fantastisk og bliver en fornøjelse at følge i 3F Ligaen. Hun er en klog midtbanespiller, som er super god til at placere sig rigtigt på banen og så har hun samtidig et stærkt fighterinstinkt.”, siger 3F-træner Jakob Pavar.

På den anden side står Bo Sundahl, som nu har sagt farvel til to af U18 DM-holdets helt store profiler. Men han glæder sig over de to spilleres nye muligheder og er klar til at heppe med på sidelinjen, når de skal i kamp:

”Vi er stolte over, at Sandra og Malaika nu er at finde i Odense Q’s 3F Liga-trup. Det bliver forhåbentlig til rigtig mange minutter i Odense Q-trøjen og vi vil helt sikkert heppe med fra kulissen. Vi ønsker begge spillere held og lykke med de nye udfordringer,” siger Bo Sundahl.