CUR kæmper for gode træningsmiljøer for piger

0
869

Forskningsinstituttet CUR er gået aktivt ind i kampen for at forbedre træningsmiljøerne for unge piger i idrættens verden. Instituttet står nu klar med et færdigproduceret hæfte med konkrete forslag til, hvor træningsforholdene for piger kan forbedre sig i fremtiden.  

Af Andrea Signe Trolle

Forskningsinstituttet CUR – også kendt som Center for Ungdomsstudier – har en ambitiøs målsætning om at forbedre idrætsmiljøerne for unge piger. Af den årsag gennemførte instituttet en større spørgeskemaundersøgelse med unge piger som respondenter. På baggrund af resultaterne og i samarbejde med andre piger og trænere, har instituttet nu fremlagt et 59 sider lang katalog, som blandt andet indeholder konkrete forslag til, hvordan træningspas kan forbedres i den daglige træning.

Kataloget er rettet mod trænerne med en tanke om, at trænerne kan få inspiration til, hvordan de kan optimere den daglige træning. Blandt andet indeholder hæftet:

  •      Forslag til, hvordan du som træner kan forventningsafstemme med dine udøvere.
  •      Forslag til, hvordan du som træner kan tale målsætninger med dine udøvere.
  •      Inspirationshistorier fra praksis med inspiration til, hvordan du kan implementere en rød tråd på tværs af foreningens hold.
  •      Forslag til hvordan du kan arbejde med pigernes perfektionisme og inspiration til, hvordan du bevidst kan arbejde med udøvernes kommunikation og det gode, sociale fællesskab.

Tillagt til kataloget er også et mindre hæfte med skabeloner til, hvordan nogle af forslagene kan udføres i praksis. Publikationen kan findes på CUR’s hjemmeside, som du kan finde ved at trykke HER.