DBU-ballade: Landsholdet blev væk fra træning

0
2522

Mandag eftermiddag skulle kvindelandsholdet være mødt frem i Horsens til en træningssamling forud for fredagens venskabskamp mod Holland. Men på grund af striden mellem DBU og Spillerforeningen, som ikke kan enes om en ny aftale for kvindelandsholdet, blev spillerne væk. Derfor blev træningen aflyst og den midlertidige landstræner Søren Randa-Boldt måtte i stedet stille op til interviewes, uden spillere.

”Jeg håber på, at de bliver enige, så vi kan komme i gang med træningen i morgen. Så må vi bare være lidt mere skarpe til dér,” sagde han til TV2 News.

Striden mellem Spillerforeningen og DBU handler om af nye fælles, aftaler for kvindelandsholdet og U21-landsholdet. Spillerforeningen vil have nye og bedre vilkår for kvinderne, som for få uger siden hentede sølvmedaljer ved EM i Holland. DBU skulle være indstillet på at give kvinderne bedre vilkår, men unionens udspil lever slet ikke op til spillernes forventninger og nye forhandlinger søndag førte ikke til en opblødning af konflikten. Derfor valgte spillerne at blive væk fra mandagens træning.

Konflikten kan i værste fald betyde, at landsholdet ikke stiller op til kampen mod Holland på fredag, hvor der ellers er udsolgt på CASA Arena i Horsens.