Fortsat succes for fodboldtalenterne fra BGI akademiet

0
2205

Fodboldpigerne fra BGI akademiet har fået en flot start på sæsonen med bl.a. en 12-0 sejr i kvartfinalen i DBUs pokalturnering for efterskoler

Af BGI akademiet

De nye talentfulde fodboldpiger fra BGI akademiet er kommet yderst flot fra start både på træningsbanerne, hvor der ydes en både seriøs og humørfyldt indsats, og i skoleårets første kampe.

Eksempelvis i DBU’s Pokalturnering for efterskoler, hvor BGI-pigerne i kvartfinalen vandt en sikker storsejr på hele 12-0 over fodboldpigerne fra Vivild, som normalt er blandt deltagere ved DM for efterskoler sammen med bl.a. BGI akademiet. Kampen bar præg af en flot holdpræstation, hvor holdet gennem hele kampen var dygtige på bolden i det organiserede opspil, som der havde fokus på i starten af skoleåret. Kampens topscorer blev den talentfulde U18DM angriber, Mathilde Sterndorff, som scorede 5 mål på 6 afslutninger. Nu venter der BGI talenterne et spændende ”Final 4 stævne” på DBU Jyllands Fodboldcenter i Tilst senere på efteråret, hvor modstanderen endnu er uvis.

BGI akademiet har i dagligdagen et udviklende træningsmiljø med et setup, hvor spillerne ud over tre ugentlige niveauopdelte træningspas tilbyder de mest talentfulde spillere yderlig to gange morgentræning med fokus på atlettræning og individuel træning, samt et sideløbende forløb med mental træning og life skills, som er i samarbejde med Horsens Elitekommunes ”Team Danmark ordning”.

BGI akademiet, som giver mulighed for at kombinere efterskolelivet med både klub- og landsholdsholdsfodbold, har gennem tiden været med i udviklingen af flere af nutidens fodboldstjerner – bl.a. EM-sølvvinderne Maja Kildemoes og Sarah Dyrehauge.

I dette skoleår har BGI akademiet U17-landsholdets anfører Ea Rasmussen fra KoldingQ med på efterskoleholdet. Ea, der i den kommende uge spiller med i U17 landsholdets EM-kvalifikationsturnering på dansk grund, udtaler:

”Det er fedt at kombinere et efterskoleophold med træning på eliteniveau. Det sociale fylder jo meget, men det er der heldigvis masser af plads til – og man kan også samtidig træne med både klubhold og landshold”.”

BGI akademiet er desuden den suverænt mest vindende efterskole for fodboldpiger i nyere tid.  10 DM-finaler og 7 titler som danmarksmester de seneste 11 skoleår, 6 inde DM-titler i træk og vinder af DBU´s pokalturnering for efterskoler hvert år siden indførelsen i vidner om et konstant højt niveau.

BGI akademiet har ligeledes et særdeles kompetent trænerteam med en god blanding af tidligere elite- og landsholdsspillere, samt trænere fra øverste niveau, som bl.a. har DBU/UEFA´s A-trænerlicens.

BGI akademiet afholder på SØNDAG DEN 24-09 KL. 13.00 – 17.00 ”EFTERSKOLERNES DAG”, hvor alle glade fodboldpiger med lyst til udvikle sig som både fodboldspiller og menneske er yderst velkomne til at kigge forbi.

På BGI akademiet er der i fremtiden ligeledes mulighed for at kombinere fodbolden med kombinationslinjerne ski/snowboard og den nye linje lifeskills.

For yderlig information kontaktes leder på Sportsakademiet, JP Nielsen på enten jp@bgi.dk eller 42 14 74 83.