I Nyborg spiller man fodbold, i Florida er det soccer. Læs her om Cecilies amerikanske drøm.

0
2098

Skoleuniformen ligger klar ved siden af sengen, når vækkeuret ringer kl. 06:15 (Orlando-tid) og Cecilie starter endnu en dag på “Montverde Soccer Academy”. En hverdag som var hård i starten og præget af lidt hjemve, men som nu er vendt til en fantastisk oplevelse og et fast skema med kombinationen af skole og fodboldtræning.

Af Søren Madsen, Efterskolen ved Nyborg.

For bare 3 måneder siden var Cecilie Fløe igang med at færdiggøre sin 9. kl. afgangsprøve på Efterskolen ved Nyborg. Et oplevelsesrigt år som udover fodbold og skole også bød på 10 dage i Prag til verdensmesterskaberne i skolefodbold, 1 uge på ski i Østrig og ikke mindst 16 dage i Florida. Turen til Florida var også her Cecilie for første gang stiftede bekendskab med fodboldakademiet i Montverde, da hun sammen med resten af holdet fra EVN var med til at vinde 3-1 i den planlagte træningskamp. Montverde Academy ligger godt 35 min. kørsel fra Orlando midt, har eksisteret siden 1912 og har i dag lidt over 1.250 elever fordelt på mange nationer. Udover amerikanske elever huser akademiet også elever fra Europa og ikke mindst Sydamerika. Efterskolen ved Nyborg har lært akademiet at kende fra deres årlige ture til Florida og spiller hvert år kampe mod dem.

“Det har været hårdt at skulle starte på Montverde, jeg skulle være væk fra alle mine venner og familie og til et helt nyt land. Jeg have lidt hjemve i starten, men da jeg startede i skole og på træningen fik jeg lynhurtigt nogle venner og nu går det MEGA godt.” “Min hverdag er skruet sådan sammen, at jeg står op kl. 06:15, har undervisning fra kl. 07:45 til 15:00, træning fra kl. 15:30 – 17:00 og lektietid fra 19:00 – 21:00”, sådan omtaler Cecilie hendes nye hverdag i USA. En hverdag som jo egentlig minder meget om hverdagen og rammerne på Efterskolen ved Nyborg men så alligevel ikke. 7.800 km hjemmefra betyder selvfølgelig også et helt andet klima, sprog og ikke mindst kultur og mentalitet som ikke er helt lig med Danmark.  “Man lærer hurtigt at følge reglerne her på Montverde, hvis ikke man kommer til timerne og træningen eller kommer for sent får man “timer”, altså timer hvor man skal lave frivilligt arbejde.

Ingen tvivl om at Cecilie har en travl hverdag med masser af spændende udfordringer, men selvfølgelig er der også tid til at slappe af og nyde livet i Florida. I forbindelse turen til Florida med EVN boede Cecilie sammen med en veninde hos en værtsfamilie i Orlando i 10 dage. En familie som Cecilie fik et nært forhold til, og som hun selvfølgelig kan bruge, når/hvis hun skal have hjælp til lidt praktiske ting eller blot har brug for at slappe lidt af. Ligeledes har Cecilies storesøster også været en tur i USA, så det er ikke helt uvant for familien at rejse over Atlanten.

Cecilie træner den samme mængde fodbold på Montverde Akademi som hun gjorde på Efterskolen ved Nyborg, 5-6 gange om ugen. En træning der ledes af Robbie Aristodemo, som har været træner på Akademiet siden 2011 og som også er EVN´s kontaktperson, når der skal planlægges kampe til det årlige besøg på Montverde. Efterskolen ved Nyborg rejser igen til Florida torsdag d. 01. marts 2018 og forventer at skulle spille træningskampe mod Montverde Akademi torsdag d. 08. marts. En kamp hvor Cecilie nu skal repræsentere Montverde Akademi i stedet for Efterskolen ved Nyborg. Og mon ikke vi, uanset udfaldet af kampen, kan lokke Cecilie til at gi´vores elever en rundvisning på skolen efter kampen.

 

Kom forbi Efterskolen ved Nyborg i forbindelse med “Efterskolernes dag” søndag d. 24. september fra kl. 13:00 – 17:00 og hør mere om livet på EVN og ikke mindst vores tur til Florida og besøget på Montverde akademi”.https://evn.dk

Hvis du kunne tænke dig at se pigefodbold på højt niveau, kan du også kigge forbi i weekenden 15. – 17. september, hvor EVN afholder “EVN-CUP”. En træningsturnering for nogle af landets mest talentfulde 03’ere.