Emilie Bock: Mit USA-ophold giver oplevelser for livet

0
1533

Emilie Frederikke Bock flyttede efter sommerferien 2016 til USA for at studere kommunikation på Mercyhurst University i Erie, Pennsylvania og spille collegefodbold på skolen – lidt over et år senere er Emilie stadig vild med sit liv i USA. Læs interviewet her:

Af Andrea Signe Trolle

Efter sommerferien 2016 skete der en stor ændring i Emilie Frederikke Bocks liv. I samarbejde med virksomheden CSUSA, som arbejder for at skaffe scholarships til danske sportsudøvere, rejste hun til USA for at starte sin bachelor i kommunikation Mercyhurst University i Erie, Pennsylvania. Nu, lidt over et år senere, er Emilie i gang med tredje semester af sin uddannelse, som hun kombinerer med collegefodbold på skolen:  

”Jeg havde i mange år overvejet muligheden for at komme til USA og spille fodbold, så da jeg hørte om CSUSA var der nærmest ingen tvivl. Jeg var også på et tidspunkt i mit fodboldliv, hvor jeg var kørt lidt træt i det hele, men jeg havde stadig ikke lyst til at stoppe. Jeg synes derfor, at det var en god måde at prøve noget nyt og forhåbentlig få lysten tilbage.

Fodboldlysten er i den grad kommet tilbage til Emilie, som efter lidt over et år i USA stadig er ellevild over sit ophold og muligheden for at spille fodbold på skolen:

”Mit ophold herovre har været fantastisk indtil videre. Det er fedt at kunne kombinere fodbold på højt plan med en bacheloruddannelse, hvor der bliver taget hensyn til atleterne og så har det givet mig så mange oplevelser, som jeg aldrig ville have fået hvis jeg boede hos en værtsfamilie. Fodboldmæssigt er faciliteterne meget bedre end i Danmark, hvor der er fysioterapeuter, læger, mental coach, fitness lokaler, omklædningsrum og gode træningsfaciliteter til rådighed. Universiteterne herovre har mange flere penge til rådighed, så alle atleter herovre bliver behandlet som professionelle og det er en oplevelse i sig selv.”, fortæller Emilie.

Masser af træning og udvikling

Der er mange af Emilies ugentlige timer, som er lagt af til fodbolden. Det bliver kun et enkelte fridage om ugen, men der er stadig plads til at studere og det sociale liv uden for fodbolden:

”Vi træner 5-6 gange om ugen og spiller for det meste to kampe om ugen. Med to kampe og kun 1-2 fridage om ugen er det passende for en spiller som mig, der også gerne vil have tid til det sociale, lektier og alle de andre oplevelser som et ophold herovre bringer med sig.”, siger Emilie Bock.

De mange træningspas og kampe har også betydet, at Emilie har udviklet sig som fodboldspiller siden hun flyttede til USA. Hun påpeger især, at hun er blevet en mere kompleks spiller, som tør tage et større ansvar på banen:

”Niveauet på min skole er ikke lige så højt herovre, som det var hjemme i Danmark, men de fleste spillere er stadig gode og udfordrer mig. Jeg får meget spilletid herovre, så det har lært mig at tage mere ansvar og så har det givet mig mere selvtillid på banen. Jeg har også spillet både midterforsvar, central- og offensiv midtbane og angriber i den her sæson og det har udviklet mig til at blive en mere kompleks spiller, som kan spille flere pladser.”, siger Emilie.

Anbefaler USA-ophold til andre

Emilie påpeger, at hun både får en masse ud af sit ophold både på- og uden for banen. Hun går også på en skole med mange internationale studerende og derfor har hun fået en masse venskaber på tværs af kulturer:  

”Det fedeste ved at være afsted er, at jeg oplever en helt anderledes kultur end den vi har i Danmark, samtidig med at jeg kan spille fodbold på højt plan og få en uddannelse. Der er mange internationale atleter på min skole, så jeg har også fået venner for livet fra hele verden.”, siger Emilie.

Emilie understreger også til sidst, at hun helt klart kan anbefale andre at tage et år i USA, hvis de over at tage deres bachelor i udlandet, men samtidig gerne vil spille fodbold, fordi et ophold i USA giver oplevelser for livet:

”Selvom det har kostet mere end en uddannelse hjemme i Danmark, så ville jeg ikke have været oplevelsen foruden, så jeg kan helt klart anbefale andre at tage af sted. Der selvfølgelig er både op og nedture herovre, men et ophold både udvikler dig som person og giver oplevelser og helt unikke venskaber, som du med sikkerhed har med dig resten af livet.”