Fortuna-formand: Spil og tag lønkampen bagefter

0
1600

Spil nu den kamp og tag lønkampen bagefter. Sådan lyder opfordringen fra Fortuna Hjørrings formand Jette Andersen, som kalder det både ulykkeligt og uværdigt at striden mellem DBU og kvindelandsholdet/Spillerforeningen er endt med, at VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige er blevet aflyst.

DBU har nægtet at forhandle, så længe landsholdet var samlet for at forberede sig til de to VM-kvalifikationskampe mod Sverige fredag og Kroatien tirsdag. Spillerne har omvendt nægtet at stille til kamp, uden at have en ny og permanent aftale om deres løn- og arbejdsvilkår. Men står det til Jette Andersen og bestyrelsen i Fortuna Hjørring, så burde spillerne ikke have stået så stejlt på kravet om at få en aftale på plads inden de to kampe.

I et åbent brev skriver Fortuna-formanden blandt andet:

”Jeg er overbevist om, at vore spillere – de på landsholdet og de herhjemme – ikke ønsker den situation, som de er tvunget ud i. Kort før det hele brød sammen henvendte jeg mig til Fortunas spillere i landsholdstruppen:

Hej landsholdsspillere!  Få dog spillet den landskamp!!!!
Det her handler ikke kun om jeres fremtid på landsholdet, men også om vores klub. Der er ingen tvivl om, at et afbud rammer vores setup i klubben, når kampen ikke spilles.
Vi er afhængige af DBUs tilskud til trænere, kommercielle ledere mm. Det hænger nok i en tynd tråd, hvis kampen ikke spilles.
Alle er enige i, at I skal have meget bedre forhold på landsholdet, – men tag dog den lønkamp efter de to kampe… Jeg har flere gange talt med spillerforeningen i en god tone – og opfordret dem til at komme til en løsning. Men det har altså været forgæves,” skriver Jette Andersen.

Brevet er udsendt torsdag eftermiddag, få timer efter at UEFA bekræftede, at fredagens kamp mod Sverige er aflyst. Hidtil har Fortuna-ledelsen forholdt sig tavs, men aflysningen har så store konsekvenser for dansk kvindefodbold, at klubformanden nu forsøger sig med en sidste appel:

”De sanktioner, dansk kvindefodbold kan udsættes for ved ikke at stille op i Sverige, er uoverskuelige. Det er ulykkeligt, at det er kommet så langt. Red nu situationen i det man kan kalde forlænget spilletid. Spil fodbold. Lad jer ikke vildlede af forhandlere, der åbenbart ikke har tilstrækkelig indsigt i kvindefodbolds sjæl,” lyder appellen fra Fortuna-formanden.

Hun kalder forløbet med de ”håbløse forhandlinger” for både katastrofe og en farce:

”I de seneste år har vi i Fortuna kæmpet for dansk kvindefodbold. Vort frivillige bagland, vore trofaste sponsorer, en trofast fanskare og mange flere har stået på hovedet for, at vi kunne give vore spillere en god tilværelse og mange gode oplevelser. Indtil nu har det været anstrengelserne værd. Men nu er den uforsonlige indstilling, der demonstreres af DBU og spillerforeningen, ved at ødelægge det hele. Det er uværdigt!,” skriver Jette Andersen – og fortsætter:

”Som en af landets to kontraktklubber har vi hele tiden arbejdet på at hæve kvaliteten i kvindefodbold. Det kommer til udtryk både nationalt og internationalt. Gode resultater i den hjemlige turnering og deltagelse i UEFA Womens Champions League har gjort os til dansk kvindefodbolds slagskib. Nu er skibet ved at blive skudt i sænk”.