Sanne Troelsgaard: Det hårdeste er savnet til min søster

0
3585

Sanne Troelsgaard skiftede i februar til topklubben FC Rosengaard for at blive fuldtidsprofessionel. Efter godt et halvt år i klubben fortæller Sanne Troelsgaard i et interview til FODBOLD FOR PIGER, at afsavnet til tvillingesøsteren – og 3F-spilleren – Lotte Troelsgaard er det hårdeste ved at udleve fodbolddrømmen i den svenske topklub FC Rosengård.

Interview af Solveig Valbjørn

Hvordan er tilværelsen som fuldtidsprofessionel fodboldspiller i Sverige, når man er vant til et liv med et 37-timers job, 3F Liga og konstant fart på i Danmark? I februar skiftede den danske landsholdsprofil Sanne Troelsgaard til FC Rosengaard for at spille fodbold på fuldtid i Malmø. FODBOLD FOR PIGER har interviewet landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard, og stillet hende fem spørgsmål omkring hendes nye liv Malmø:

Hvordan har din start i Rosengård været?

”Min start i FC Rosengård har været god, hvor jeg er faldet hurtig til på holdet og har fundet min rolle. Det er første gang jeg skal bo i et andet land og det er selvfølgelig specielt. Men Malmø er heller ikke længere væk, så det har ikke føltes som det helt store udland. Men det har været specielt ikke at have min tvillingsøster tæt på mig hver dag. Jeg arbejde sammen med hende, spillede fodbold med hende i Kolding Q og gjorde mange ting sammen med hende, så det er et stort afsavn.”

Foto: Jörgen Sköld / Shield Photography

Hvad har været det fedeste ved skiftet?

”Det fedeste ved skiftet er, at jeg kan fokusere 100% på fodbold. Jeg står op hver dag og kører ud til drømmejobbet, hvor jeg kan gøre det jeg elsker – nemlig at spille fodbold.  Det er mega stort, at jeg kan udleve min drøm, som jeg har haft lige siden jeg var en lille pige og trænede hjemme i haven. Jeg er derfor så taknemmelig over, at jeg har fået denne chance. Det fedeste er også at spille topprofessionel fodbold og spille og træne med nogle af de bedste kvindelige fodboldspillere i Europa.”

Hvad har været det hårdeste ved skiftet – og hvordan har du tacklet det?

”Det hårdeste ved skiftet har været afsavnet til min søster, men jeg er ofte hjemme eller hun er her i Malmø og så bliver mobilen flittigt anvendt. Det har også været hårdt ikke at have familien tæt på, når jeg har oplevet modgang eller hvis jeg ikke har følt, at jeg har præsteret optimalt.

”Det har også været svært, at jeg skullet øve mig i at slappe af og hvile, fordi jeg kommer fra et 37-timers job som pædagog. Der var jeg vant til at træne fitness tideligt om morgenen 5 gange ugentlig, direkte på arbejde og så en fodboldtræning om aftenen. Nu træner jeg her om formiddagen, og så har jeg sommetider fri til middag. Det har været en omvæltning for mig, fordi jeg godt kan lide at være i gang og have fart på, men omvendt har det styrket mit fodboldspil og jeg er blevet en bedre fodboldspiller nu.”

Sanne og Lotte Troelsgaard 

Hvad er dine ambitioner?

”Min ambition med holdet var først og fremmest at vinde Svenska Cuppen, som vi gjorde. Nu er en anden ambition, at vi spiller os videre i Champions League turneringen, vinder SM Guld, men desværre har vi selv sat os i den situation, at det bliver svært at opnå i denne sæson. Mine egne ambitioner er at forsætte med at have en vigtig rolle på holdet og præstere til hver træning. Det skal så udfoldes i gode præstationer i kampe, så jeg kan opnå de små delmål, som jeg sætter til hver træning. Jeg er nemlig stadig sulten efter at blive en bedre fodboldspiller og udvikle mig.”

Når det lykkes for jer som hold, hvad skyldes det så?

Vi har desværre haft svingende præstationer gennem hele sæsonen, men når de dag hvor det har lykkes og vi har spillet godt, så tror jeg det skyldes alle de gode træningstimer vi har anvendt og anvender sammen på banen. De skaber en god forståelse på den måde vi spiller på og en fælles følelse af, at vi er et tophold med gode internationale og erfarne spillere, som higer efter at spille godt fodbold. Men det er også vigtigt, at det skal være sjovt og vi nyder at spille topfodbold.

Foto: Jörgen Skjöld/ Shield Photography