HB Køge Pigefodbold opruster

0
1833

HB Køge Pigefodbold etablerer Future-hold og opruster på trænerfronten

Af HB Køge Pigefodbold (Søren Østergaard)

KLUBNYT

Holdsamarbejdet HB Køge Pigefodbold har etableret et såkaldt ”Future-hold” – bestående af de piger fra årgang 05-06, der fra sommeren 2018 skal spille U14.

Cheftræner David Rigelsen siger om projektet:

Efter at vi nu har været i gang med HB Køge Pigefodbold i et års tid, er det vores erfaring, at det tager 6-9 måneder at få implementeret vores spillestil på et hold. Vi har derfor i samråd med vore moderklubber valgt, at vi i lighed med hvad der sker på drengesiden, fremadrettet går i gang med at spille vores kommende U14-hold sammen, når efterårssæsonen i U13 er slut. Perioden frem til jul er så tænkt som en slags prøveperiode, hvor spillerne træner sammen én gang om ugen samt spiller et par træningskampe. Efter jul skruer vi op til to træningspas om ugen, og herudover træner spillerne 1-2 gange i deres hjemklubber.

Projektet er startet op med 26 spillere, der kommer fra Svogerslev, Borup, Skensved, Køge Nord FC, Haslev, Køge BK og Herfølge BK.

 

Future-spillere til første træning møder de “gamle” HB Køge spillere

Markant oprustning på trænerfronten

I et projekt som HB Køge Pigefodbold, hvor en stor del af spillerne kommer fra lokalområdet, er det helt afgørende med dygtige trænere, der formår at udvikle gode spillere til dygtige spillere.

Den sportslige koordinator Søren Østergaard forklarer:

I modsætning til en række af de klubber vi spiller mod, hvor en stor andel af spillerne er rekrutteret i andre klubber, arbejder vi i vid udstrækning med at udvikle lokale spillere. Hvis vi skal udvikle disse spillere til at spille på højeste niveau, er det helt afgørende for os, at vi kan tiltrække dygtige trænere, der kan se en ide i over længere tid at arbejde med at udvikle disse spillere, så de på sigt kan spille med på højeste niveau. Heldigvis lykkes det os løbende at tilknytte dygtige trænere, der sagtens kunne finde trænerjobs andre steder, men som vælger HB Køge Pigefodbold, fordi de synes projektet er spændende. Vores cheftræner for U16 Øst-holdet, som igennem en årrække har trænet U17 Liga på drengesiden, har i vinter- og forårssæsonen valgt at koncentrere sig om kun at være pigetræner. Det er også lykkedes af få lavet en aftale med Morten Liliendahl, der tidligere har trænet i bl.a. Brøndby IF og senest har trænet U17 1. division Drenge om at indgå i vores trænerteam med ansvar for vores seniorhold. Det har også været vigtigt for os at få tilknyttet en kvindelig træner, og her er vi så heldige, at Anni ”Clemme” Hansen, der selv har spillet på højeste niveau og bl.a. har været træner på DBU-talentcenter, har sagt ja til at genoptage trænerkarrieren. Anni skal fungere som kompetencetræner for vores U15-U16-hold, og være med til at styrke vores organisatoriske setup.

Det, at det er lykkedes at tiltrække nye trænere, betyder at man nu i HB Køge Pigefodbold har 9 trænere omkring de ca. 65 spillere som udgør U14-U16-afdelingen.

Søren Østergaard fortæller:

Tilgangen af nye trænere betyder, at vi har kunnet øge såvel træningsfrekvensen som kvaliteten i træningen. Det er jo i sig selv ikke nok, at vi henter nye trænere, hvis vi ikke har nok træningstider, men her er vi så privilegerede, at de klubber, der står bag HB Køge Pigefodbold, også prioriterer pigefodbolden, når der skal tildeles banetider. Alle vore hold tilbydes at træne 3-4 gange om ugen henover vinteren, og på tidspunkter, der gør, at det også kan hænge sammen med skole m.v., nemlig fra kl. 17.30 til kl. 19.00. Kombinationen af dygtige trænere, gode rammer og muligheden for at træne med drenge, betyder heldigvis, at vi nu oplever, at vores setup også bliver attraktivt for spillere fra andre klubber, selvom det betyder, at de skal bruge noget mere tid på transport.

Ser frem til en lang vinterpause med tid til udvikling

Når U16 Øst-holdet har spillet sin sidste kamp i turneringen sidst i november, ser trænerteamet frem til en god vinterpause, hvor de kan arbejde med at udvikle spillet yderligere. Cheftræner for U16-holdet Jonas Nielsen siger:

Det har været en godkendt efterårssæson, med mange tætte kampe, men desværre lidt for mange nederlag med et enkelt mål. Men vi havde forberedt spillerne på, at det ville blive sådan. Flertallet af spillerne er årgang 03-04, det at spille med str. 5-bolde har givet lidt skader, alle de 24 spillere, der er i truppen har fået spilletid og så har pigerne haft et  trænerteam, der har insisteret på, at bolden altid skal spilles op. Det har givet lidt frustrationer at være et hold, hvor målmanden aldrig sparker lange udspark, men som trænerteam har vi primært haft fokus på at udvikle spillerne og knapt så meget på at vinde. Nu ser vi frem til en vintersæson, hvor vi kan få trænet godt, få trænet afslutningssspil, få spillet en række træningskampe mod drengehold og så stille og roligt forberede pigerne på, at i foråret stiller vi med stærkeste hold hver gang, således at flere af de tætte kampe ender ud til vores fordel.

Cheftræner Jonas Nielsen ser frem til vintersæsonen og til over vinteren eventuelt at byde nye spillere velkommen.

Det er ikke kun nye trænere, der er velkomne

Nye spillere i årgang 06-02 er meget velkomne til at komme til prøvetræning.

Kontakt sportslig koordinator Søren Østergaard på 23 30 41 89 eller soren@hb.dk.