FC Thy Piger i finalen om Danskernes Idrætspris 2017

0
1124

FC Thy Piger er en af bare tre kandidater, der er udvalgt til landsfinalen i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2017. Der er 100.000 kroner på højkant

En tydelig rørt formand for FC Thy Piger, Bent Andersen, fik onsdag morgen en fantastisk besked på direkte radio. Det var  DR P4 Midt og Vest, der ringede til ham og fortalte, at FC Thy Piger er videre til landsfinalen i Danskernes Idrætspris 2017.

“Det er da helt vildt. Det er så vildt. Det er noget vi aldrig nogensinde havde drømt om, at det skulle ske. Det er så fantastisk,” lød den umiddelbare reaktion fra formanden.

Udvælgelsen betyder at fodboldsamarbejdet i Thy nu er blandt de tre initiativer, der skal kæmpe om de 100.000 kroner, der er førsteprisen i konkurrencen.

“Vi synes jo selv, vi har et helt unikt samarbejde, der bygger på, at man har tillid til hinanden og at man sammen kan lave noget stort. Pigefodbold er ved at blive stort, men det bliver kun rigtigt  stort hvis det bliver prioriteret og det er det vi har valgt at gøre, og det er der fem klubber der er gået sammen om at gøre og det er det, der er unikt ved det,” siger Bent Andersen.

Det er Danmarks Idrætsforbund, der netop har offentliggjort de tre finalister blandt de otte regionale vindere. Vinderen kåres ved den store, årlige uddeling af sportspriser i Boxen i Herning den 6. januar.

I finalen er FC Thy Pigerne oppe mod Lykke-liga fra Nordjylland, som er håndbold for udviklingshæmmede og Aktive Familier fra Østjylland, som er et tiltag, hvor de har skabt fleksible træningsmuligheder for hele familien på samme tidspunkt.

Danskernes idrætspris er en pris, der går til et initiativ eller projekt, der i særlig høj grad gavner den lokale foreningsidræt. Bag prisen står Danmarks Idrætsforbund, E-boks og Danmarks Radio P4.

FC Thy Piger er et samarbejde om pigefodbolden fra U13 og opefter mellem de fem klubber: Nors BK, Thisted FC, Koldby-Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.

I 2016 gik Skyum Idrætsefterskole med i samarbejdet for U18 årgangen, som hedder FC Thy Piger-Skyum. Fra i år er klubsamarbejdet udvidet til også at omfatte 11-mands damesenior-fodbold. Senior-holdene spiller under navnet FC Thy-Thisted Q.

Og der er tale om en succes lidt på trods, lød det i morgenradioen fra Bent Andersen:

“FC Thy Piger er kun fire år gammel. For fire år siden var der mange der sagde, “I overlever ikke det her, for det er så svært at kæmpe imod at klubber skal samarbejde”, men vi var sikre på, at det her var vejen frem, og her er beviset. Vi er så glade. Vi er så stolte. Det er så vildt”.

Alle har kunnet nominere initiativer eller projekter til Danskernes Idrætspris.