B.93 fejrer nye landsholdsudtagelser

0
1348

Den københavnske kvindeklub samler stadig flere talenter – og de bedste vælger at blive

 

Af B.93´s webredaktion

Fire piger fra B.93 er i de seneste dage blevet udtaget til ungdomslandsholdene – enten til U16-samlingen i eller U-17 landsholdets tur til Irland. Sofie Bredgaard, Daniella Diaz de Jaffa og Nadja Jungslund er udtaget til U16 landsholdets samling, og Selma Svendsen er udtaget til U17 landsholdet. Det understreger den positive fremgang klubben har været inde i som talentudviklingsklub.

”Vi vil gerne konkurrere med de bedste, og for os er det vigtigt, at vi også kan udvikle spillere til landsholdene. Vi er stolte af, at landstrænerne udtager vore spillere til samlinger og kampe. I det sidste halve år har hele fem af vore spillere været udtaget til U16- og U17-landsholdene. Og ni af vore spillere har været på DBU´s U14 og U15 talentsamlinger,” siger Vinnie Baun, B.93´s pigetalentchef.

Østerbro klubben har som den eneste københavnerklub en U18DM licens, og flere års systematisk talentarbejde er for alvor begyndt at give pote. I efteråret løb B.93 talenterne med hele to førstepladser i det bedste sjællandske rækker, U14øst og U16øst, og klubbens U13øst blev nummer tre i deres række. Det kom efter at klubben i foråret vandt to sjællandske pokalmesterskaber I ungdomsrækkerne. Samtidig står B.93´s bedste kvindehold nu på spring til at komme op i toppen af dansk kvindefodbold. Klubbens 1. hold er efter flere oprykninger i streg med i kvalifikationsligaen i foråret og en hårsbredde fra 3F ligaen, hvilket giver de unge talenter i klubben et endnu stærkere udviklingsperspektiv.

De bedste bliver i B.93

Den sportslige succes har også haft en afsmittende virkning på klubbens evne til at fastholde sine bedste spillere. Klubbens ungdomslandsholdspillere har i den seneste måned fået henvendelser fra ligaklubberne med lokketoner om 3F-karriere, Champions League og retten til at drømme engang i fremtiden.

Men da pigetalentchef, Vinnie Baun, og U18DM cheftræner Anders Vang gav beskeden videre til spillerne, var tilbagemeldingen fra stortalenterne Sofie Bredegaard, Daniella Diaz de Jaffa, Nadja Jungslund og Selma Svendsen, at de ønskede at blive i B.93. Og Mathilde Michaelsen, der i efteråret blev udtaget til U16-landsholdet, sagde sidste år også pænt nej tak til henvendelser udefra.

“Jeg er glad for, at spillerne har valgt at blive her i klubben. Vi er optaget af at udvikle fremragende fodboldspillere, og de arbejder målrettet og dedikeret for at nå de mål, vi har sat med dem. Vi har et ungt U18DM hold med mange talenter, der har et stort potentiale,” siger Anders Vang.

Han mener, at B.93 har noget særligt at byde på, og klubbens spillestil er inspireret af FC Barcelona med offensiv og boldbesiddende fodbold.

“Vi har en passion for posession-fodbold med plads til individuel udfoldelse. Det er i vores øjne både udviklende og smuk fodbold, men bestemt også den sværeste form. Og den ønsker vi ikke at gå kompromis med, også selv om vi indimellem taber kampe, fordi det for os er det vigtigste at udvikle fremragende fodboldspillere,” understreger han.

Ekstremt ambitiøse på pigernes vegne

“Hårdt arbejde slår talent” er et af B.93´s faste slogans, og klubbens elitehold får da også 4-5 træningspas om ugen fordelt på holdtræning, specifiktræning og styrketræning. Men der er også meget fokus på individual spillerudvikling.

“Vi har skabt et ambitiøst træningsmiljø med flydende grænser, så der er mulighed for at tage individuelle hensyn, og pigerne kan få mere målrettet og specifik træning, der passer lige netop til deres udviklingstrin,” fortæller Vinnie Baun.

Hun har lige ansat en ekstra specifiktræner, der skal lave specifiktræninger med udvalgte spillere for at supplere de dygtige holdtrænere. Det sker bl.a. sammen med drengetrænere fra FCK, som klubben samarbejder med.

B.93 går også meget op i at have veluddannede trænere på alle elitehold, og U16 cheftræner, Jesper Dahlmann, har således lige færdiggjort sit a-trænerkursus. Klubben har desuden lige ansat en ny pro-licenstræner, Jessica Rodríguez, som tidligere har ledet FC Barcelonas fodboldskoler i Japan. Hun skal være træner på 1. Kvindesenior, men kommer også til at lave specifikke træningspas bl.a. for klubbens U18DM spillere.

”I B.93 er vi ekstremt ambitiøse på pigernes vegne, og vi går efter at blive en af Danmarks førende talentudviklingsklubber for pigefodbold. Vi har pigehold med i de bedste rækker helt fra 6-7 års alderen og op til U18DM. I B.93 vil vi selv udvikle den næste generation at talenter til vores ligahold, og som også har individuelle kvaliteter til at slå igennem på landsholdene,” siger pigesportschef, Bjarke Møller.

B.93 pigefodbold har siden årsskiftet oplevet en kraftig medlemsfremgang på hele 25 pct. og med 333 medlemmer er klubben i dag en af de største klubber på Sjælland. Iflg. DBU´s tal er BSF stadig lidt større med 348 medlemmer, og Greve har 306 medlemmer, hvorimod Brøndby slet ikke er med i top tre.