FODBOLDFOKUS vil styrke fodboldpigers individuelle kompetencer

0
2431

BSF’s U13 træner Bo Hillmann er klar med et nyt koncept for engagerede fodboldpiger, som prioriterer fodbolden højt og vil gøre deres ypperste for at blive endnu bedre. Med intense morgentræningspas tror Bo Hillmann på, at FODBOLDFOKUS kan styrke pigefodboldniveauet i Danmark. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Torsdag den 1. februar åbner BSF U13 Elite Øst træner Bo Hillmann op for ’Fodboldfokus’, som er et nyt tilbud for træningsparate piger, der vil bruge ekstra tid og kræfter på at blive bedre fodboldspillere. Hos Fodboldfokus kan pigespillere købe intense morgentræningspas, hvor spillere sammen med trænerteamet kan arbejder med at udvikle deres individuelle kompetencer:

Der ligger mange tanker og overvejelser bag fodboldfokus, som er afledt af mine år, som træner for talentfulde piger i BSF. Der findes en del tilbud på markedet i forhold til personlig træning, men de fleste er målrettet drenge, så derfor synes jeg der mangler et koncept for målrettede piger. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for pigefodbolden samt give et tilbud til både store og små piger, som har fodbolddrømmene”, fortæller Bo Hillmann, der har UEFA B licens og ved siden af U13 træningen står for BSF Pige Akademi, som ifølge Bo Hillmann træner mere end 60 piger fra forskellige klubber hver uge.

Træningspassene kommer til at lægge om morgenen 1-2 gange om ugen fra 6.00 til 7.15. For at træningspassene bliver tilpasset den enkelte spillers behov, så vil Bo Hillmann forud for forløbet lægge en plan sammen med spiller og forældre, så de passer til den enkelte spillers behov:

”I klubberne er der ofte mest fokus på holdet og derfor kan det være svært at finde tid til at udvikle den enkelte spillers kompetencer. Hos Fodboldfokus vil vi i samarbejde med spilleren styrke hendes grundlæggende færdigheder som koordination, teknik og pasninger, samtidig med vi vil styrke andre områder, som spilleren skal mestre,” siger Bo Hillmann.

Muligheder for alle

Foruden Bo Hillmann, der har UEFA B-trænerlicens, er også fysioterapeut Caspar Frausing tilknyttet Fodboldfokus. Det er med til at give pigerne muligheden for også at bruge Fodboldfokus til skadesforebyggende træning, som er en vigtigt element for at undgå skader:

Hos piger ses ofte skader i baglår, knæ og hofter og derfor har vi også fokus på det. Caspar, som er fysioterapeut, er derfor med inde over i forhold til skadesforebyggende træning og styrketræning. Vi kører træningspas med minimum 3 spillere og maksimalt 5 spillere, fordi det giver os muligheden for at arbejde optimalt med spillerne, men vi tilbyder også individuelle forløb efter aftale.”, siger Bo Hillmann.

Bo Hillman har udviklet konceptet, så der ikke er nogle begrænsninger for at deltage uanset hvor i landet du bor eller hvor gammel du er. Det eneste det kræver for at blive optaget på fodboldfokus er, at du er en træningsparat spiller, som kan holde koncentrationen til et intenst træningspas.

I princippet kan alle deltage, for det eneste krav er, at du er træningsparat og kan holde fokus i 75 min af gangen. Vi kan tilbyde træning flere steder, hvor vi lige nu har aftaler om leje af baneplads i Ballerup og Vejleområdet. Men i princippet kan vi træne alle steder, hvis blot der er spillere nok og at vi kan leje os ind på en bane eller eventuelt lave et samarbejde med en klub om at vi kan bruge deres baner. Vi ønsker nemlig at samarbejde med de forskellige klubber i landet og sammen kan vi også være med til at udvikle pigefodbolden og den enkelte spiller.”, fortæller Bo Hillmann.

Det er muligt at købe forskellige pakker af træningspas, f.eks. kan der købes en lille pakke af 10 lektioner for 3.750 kr., en mellempakke af 20 lektioner for 7.000 kr. og en stor pakke af 30 lektioner for 10.000 kr. Hvis du vil høre mere om fodboldfokus, så kan du kontakte Bo Hillmann inde på hjemmesiden, som findes HER.