Signe Boskov Madsen vender hjem efter USA ophold

0
1295

Signe Boskov Madsen vender hjem til Odense Q efter et semester i USA fyldt med fodbold og studier. Læs om hendes tur her.

Af Martin Vestergaard Jensen

En del fodboldpiger vælger at tage en tur til USA for at udleve fodbolddrømmen på den anden side af atlanten. Det valgte Signe Boskov Madsen også at gøre, da hun blev tilbudt et scholarship på Palm Beach Atlantic University. Nu vender hun hjem og skal igen spille for Odense Q i slutspillet i 3F ligaen. Hun kigger tilbage på sit ophold, med stor glæde:

”Det har været et ekstremt spændende og fedt halvt år. Jeg boede i West Palm Beach, hvor vi havde to kilometer til palmestranden, og så boede jeg på campus, hvor de fleste af mine holdkammerater også boede, så alt var i gåafstand, og det sociale liv var helt i top derovre,” siger Signe Boskov Madsen.

Den amerikanske fodboldkultur er ifølge Signe Boskov Madsen meget anderledes end den danske. Det krævede omstilling fra, hvad hun var vant til:

”Fodboldkulturen, som jeg oplevede den, var baseret på en tårnhøj disciplin med blandt andet morgentræning med afgang kl. 5 mange morgener samt isbad efter nogle træningspas og kampe. Sæsonen derovre er ekstremt hård og intens, og man er virkelig på, når den er i gang. Man bruger ni måneder på at bygge op til en sæson, der varer to til tre måneder, afhængig af hvor godt man klarer sig, og så spillede vi mod hold i hele Florida State, så det var ikke utænkeligt, at en udebanetur varede 20 timer, uanset om det var hverdag eller weekend,” fortæller hun.

Hvis man sammenligner at spille fodbold i USA og Danmark, så er en af de store forskelle spillestilen, men også træningen var ifølge Signe Boskov Madsen meget anderledes end herhjemme:

”Spillestilen og træningen var med stort fokus på fysisk styrke, hurtighed og udholdenhed og knapt så meget på de tekniske og taktiske færdigheder. Samtidig var der en stor konkurrence internt på holdet, da vi var 29 spillere i truppen uden noget reservehold. Så vi skulle præstere til hver eneste træning, hvis vi gerne ville med til den næste kamp,” siger hun.

Krævede omstilling i forhold til studiet

I USA er fodbold prioriteret højt – nogle gange også højere end studiet. Det fik Signe Boskov Madsen hurtigt at mærke:

”Vi havde en udebanekamp samme dag, som jeg havde en eksamen, og i sådan et tilfælde var det altså min eksamen, der blev rykket. Så fodbolden betyder rigtig meget i USA,” siger hun.

For Signe Boskov Madsen var det primært skolen og studiet i USA, der krævede særlig omstilling. Fra få eksamener på de danske studier, så blev hun hele tiden testet i USA:

”Vi havde eksamener og tests hele tiden, og resultaterne fra de forskellige prøver blev så lagt sammen til én afsluttende karakter for semesteret. Så man skal ikke op til et sidste forsvar, men blev i stedet bedømt på præstationerne gennem hele forløbet. Samtidig er der ikke plads til fravær i de enkelte fag, andet end det lovlige fravær i forbindelse med fx fodbold. Udeblev man to gange fra et fag i løbet af semestret, faldt man automatisk med en karakter,” siger Signe Boskov Madsen.

Hvis der sidder piger og overvejer om de skal til USA, så har Signe Boskov Madsen et klart råd:

”Jeg vil klart anbefale at leve drømmen ud. Den største frygt kan være sådan noget som hjemve, men min fornemmelse er, at kulturen derovre er meget forstående. Man er omgivet af medstuderende, der er i samme situation, og mange af de amerikanske studerende kommer også fra andre stater, så man står aldrig alene med det,” siger hun.