Hillerød U16: Fokus på den enkelte spillers udvikling

0
1088

Der er gang i den på Hillerøds U16-hold, som bestemt ikke spilder vinterpausen væk. Med forskellige temaer i træningspassene og fokus på den enkelte spillers udvikling, så arbejder holdet sig frem mod forårssæsonen. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Hillerød GI Damefodbolds stærke U16-piger har startet sæsonen, og arbejder frem mod at blive klar til sæsonstart midt i marts. Men selvom det blev til et par ugers pause, så har pigerne ikke ligget stille i løbet af vinteren. De har blandt andet brugt tiden på at forebygge skader og for at gøre sig klar til at udvikle sig endnu mere efter pausen, så har pigerne haft et træningsprogram, som de har fulgt derhjemme.

I efteråret havde U16 pigerne en målsætning om at komme i top-3 i Øst 1, nå semifinalerne i pokalturneringen, samt at alle i truppen skulle være med i mindst 50% af kampene. Alle målsætningerne blev nået og det er cheftræner Kenneth Nielsen glad for:

”Generelt er det tilfredsstillende, at vi når vores målsætninger. Jeg har også noteret en markant fremgang både hos os som hold, men primært hos spillerne rent individuelt over efterårssæsonen. Vi har udviklet os rigtig godt i løbet af efteråret og det er det, som jeg er mest tilfreds med. Men vi kan fortsat udvikle os yderligere og det vil vi arbejde hårdt på i de næste måneder,” lyder det fra Kenneth Nielsen.

Truppen har endnu ikke lavet en målsætning for foråret, og ifølge cheftræneren, så er det heller ikke det vigtigste at vinde turneringen – det er derimod at rykke pigerne så langt som muligt.

”Vi går naturligvis altid på banen for at vinde kampene, men vi har et mål der er vigtigere end at vinde turneringen. Det er udviklingen hos pigerne, så de er klar til at tage næste skridt i deres udvikling. Vi arbejder hele tiden på det tekniske, så vores spillere er dygtige med bolden ved fødderne og så er det vigtigt, at pigerne selv er i stand til at se mulighederne på banen. Vi arbejder på, at de selv skal tage initiativ og ansvar for nogle af øvelserne, hvilket gerne skulle styrke os på banen, siger Kenneth Nielsen.

Fokus på den enkelte spiller

Som optakt til sæsonstart i midten af marts, er der planlagt en række træningskampe og så har holdet lagt vægt på specifikke temaer i løbet vinterens træningspas. Mandags- og onsdags træningspassene er der fokus på holdtræningen, mens om fredagen fokuseres mere på den enkelte spillers udvikling.

”Vi har et par uger med fokus på forskellige temaer. Vi er startet med et par ugers fokus på vores presspil og derefter går vi over til vores forsvarsspil inden vi går over til det opbyggende spil. I træningskampene møder vi en god blanding af hold vi ikke normalt møder, hvor vi også tester os mod U18-hold og så arbejder vi på en trænings-weekend hos FC Rosengård i Sverige, siger Kenneth Nielsen.

Holdet består pt af 18 dygtige spillere, hvoraf godt 2/3 af truppen er fra årgang 03. Det skyldes også, at der allerede er rykket et par af klubbens 02’ere op i U18-truppen. U16-holdet træner hver mandag og onsdag og om fredagen er der træning sammen med U18 og så påpeger Hillerød GI, at nye spillere altid er velkomne til at komme forbi og træne med.