Theresa Nielsen om USA-opgør: Glæder mig til at se hvor langt vi er

0
1282

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med landsholdsprofilen Theresa Nielsen om kvindelandsholdets træningstur til Californien, som blandt andet byder på en venskabskamp mod de regerende verdensmestre fra USA.

Af Solveig Valbjørn

Kvindelandsholdet er i disse dage samlet til årets første træningssamling, som afvikles i Californien i USA. Med sig har de naturligvis den nye landstræner Lars Søndergaard.

Theresa Nielsen, der i løbet af sin karriere har spillet 117 kampe for kvindelandsholdet siden sin debut i 2008, glæder sig over at være samlet med holdet, og ser frem til at lære den nye træner at kende:

“Vi kan altid bruge sådan en træningstur til rigtig meget. Det er her vi prøver nye ting af og arbejder lidt mere specifikt på os selv. Men denne gang skal vi jo også lære vores nye træner at kende. Så det er super fedt at vi har denne samling og efterfølgende Algarve Cup. Det gør, at vi har rigtig god tid til at finde vores fælles melodi inden det går for alvor løs i april,” fortæller hun.

Lærerig kamp i vente

Danmark skal natten til mandag møde de regerende verdensmestre fra USA, og det bliver en fed oplevelse, mener Theresa:

“Jeg glæder mig utrolig meget til kampen. USA er et af verdens bedste hold. Så når vi får lov at møde dem kan vi lære utrolig meget om hvor langt og hvad der skal til for at være med helt i toppen. Vi har rykket os så afsindig meget de seneste år, så jeg glæder mig til at se, om der egentligt er så langt igen. Det vil dog være nogle andre faktorer der også kan spille ind, da det er første samling længe, og endda første kamp i nogle måneder for nogle stykker også. Og så er det en træningskamp, dvs. Der vil komme meget udskiftning, da alle skal have lov at vise sig frem. Men ingen undskyldninger fra os – vi går efter et godt resultat.”

Theresa Nielsen har i det seneste halve år tørnet ud for norske Vålerenga Fotball, men endnu ikke officielt, hvor den hurtige forsvarsspiller skal spille i 2018, men hun er sikker på, at hun fortsat skal udvikle sig som fodboldspiller:

“Jeg vil på landsholdet være med til at vi kommer med til VM. Jeg vil vise den nye landstræner, jeg fortsat skal spille og være en del af start 11. Og så håber jeg, at jeg falder rigtig godt til i min nye klub, og fortsat udvikler mig udenfor banen men især på banen. Jeg kan stadig blive en bedre fodboldspiller, og det vil jeg gøre alt for at blive,” afslutter Theresa Nielsen.